Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The project is aimed at specification of the actual situation in raw cow milk contamination with psychrotrophic microorganisms, at studying impact of milk sampling and milk transport to the processor on their incidence, relationship between milking system and counts of the mentioned microorganisms, their identification, and percentage rates of specific kinds and species. The mentioned problems of milk production are related to the other aims of the project: study of relationship between frequency of psychrotrophic bacteria and quality of curd, relationship between counts of the mentioned microorganisms and quality of milk and dairy products (lipolytic activity and formation of fatty acids reducing product quality). Bulk milk samples from the region ofNorthern and Central Moravia will be tested. Psychrotrophic microorganisms will be analyzed by the referential method respecting IDF conventions; their identification will be realized at the Faculty of Natural Sciences Brno (Czech collection of microorg (en)
- Cílem projektu je zjištění stávající situace v kontaminaci syrového kravského mléka psychrotrofními mikroorganismy, vliv doby odběru a odvozu ke zpracovateli na jejich celkový počet, vztah mezi způsobem dojení a výsledným počtem uvedených mikroorganismů,jejich identifikace a odhad procentického zastoupení jednotlivých rodů a druhů. V návaznosti na uvedenou prvovýrobní problematiku je dále cílem projektu zjištění vztahu mezi počtem psychrotrofních bakterií a výtěžností a kvalitou sýřeniny, kvalitou mlék a a mléčných výrobků, zvláště s ohledem na lipolytickou aktivitu s tvorbou mastných kyselin. Pro testování bude použito bazénových vzorků mléka z oblasti severní a střední Moravy. Stanovení psychrotrofních organismů bude provedeno referenční metodou dle konvencí IDF, jejich identifikace bude probíhat na České sbírce mikroorganismů PřF Brno. Bude sledována proteolytická a lipolytická aktivita psychrotrofů během uchování při nízkých teplotách. Výsledky sledování budou použitelné jak v zemědělské praxi, t
|
Title
| - The occurence of psychrotrophic microorganisms in raw cows milk, the effect of proteolytic and lipolytic enzymes on the technological properties of milk. (en)
- Výskyt psychrotrofních mikroorganismů v syrovém kravském mléce, vliv proteolytických a lipolytických enzymů na technologické vlastnosti mléka.
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Výsledkem je ucelená informce o výskytu psychrotrofních MO v mléce a metody jejich identifikace. Řešení probíhalo dle plánu, bylo dosaženo plánovaných cílů. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |