Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Trials to use sugar beet for non-traditional products are kept in the forefront of the interest of both producers and processors. By developing this technology there will be issuad alternative food products supplyng not only sweet taste and energy components, but also compounds favourably effecting human body. Production technology will have lower energy consumption and lower sugar losses. The product will be easier to digest, useful nonsugars will not be pasiing into molasses but they will be further used. The newly developed product may be used as a raw material for food with higlier functional properties. These benefits will express also in higher utilisation of agricultural production. The new technology will have considerable contribution for environment: lime will not be used any more for manufacture (lower noise in the sugar factory environment, elimination of bad smelling carbonatatin mud), lower energy consumption during production will reduce air pollution. The technology will incude the fol (en)
- Snaha využít cukrovku pro netradiční výroby je neustále v popředí zájmu jak producentů, tak zpracovatelů. Vývojem této technologie vznikne alternativní potravinářský výrobek, který dodává kromě sladké chuti i látky pozitivně působící na organismus. Technologie výroby bude mít nižší spotřebu energie a nižší ztráty cukru. Výrobek bude lépe stravitelný, užitečné necukry nebudou odcházet do melasy, ale budou dále zhodnoceny. Nově vyvíjený produkt bude možno zařadit jako surovinu pro vývoj pootravin s vyššími funkčními vlastnostmi. Tyto přínosy se projeví i ve vyšším zhodnocení zemědělské produkce. Nová technologie bude mít přínosy pro životní prostředí: nebude využíváno k výrobě vápno (snížení hlučnosti v okolí cukrovaru, odpadnou páchnoucí saturační kaly), snížení energetické náročnosti výroby způsobí snížení exhalací. Technologie bude zahrnovat následující nové kroky: speciální systém extrakce, oddělování řepné drtě, membránová a ionexová separace, řízená inverze sacharózy, zvláště vyvinutý sy
|
Title
| - Proposed production technology of inverted beet sugar syrup (en)
- Návrh technologie výroby invertovaného řepného sirupu
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Výsledkem je návrh výroby invertovaného řepného sirobu a jeho využití. Výhodou tohoto postupu je minimalizace mikrobiální kontaminace produktu a jeho dlouhodobá skladovatelnost. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |