About: Proposed production technology of inverted beet sugar syrup     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Trials to use sugar beet for non-traditional products are kept in the forefront of the interest of both producers and processors. By developing this technology there will be issuad alternative food products supplyng not only sweet taste and energy components, but also compounds favourably effecting human body. Production technology will have lower energy consumption and lower sugar losses. The product will be easier to digest, useful nonsugars will not be pasiing into molasses but they will be further used. The newly developed product may be used as a raw material for food with higlier functional properties. These benefits will express also in higher utilisation of agricultural production. The new technology will have considerable contribution for environment: lime will not be used any more for manufacture (lower noise in the sugar factory environment, elimination of bad smelling carbonatatin mud), lower energy consumption during production will reduce air pollution. The technology will incude the fol (en)
  • Snaha využít cukrovku pro netradiční výroby je neustále v popředí zájmu jak producentů, tak zpracovatelů. Vývojem této technologie vznikne alternativní potravinářský výrobek, který dodává kromě sladké chuti i látky pozitivně působící na organismus. Technologie výroby bude mít nižší spotřebu energie a nižší ztráty cukru. Výrobek bude lépe stravitelný, užitečné necukry nebudou odcházet do melasy, ale budou dále zhodnoceny. Nově vyvíjený produkt bude možno zařadit jako surovinu pro vývoj pootravin s vyššími funkčními vlastnostmi. Tyto přínosy se projeví i ve vyšším zhodnocení zemědělské produkce. Nová technologie bude mít přínosy pro životní prostředí: nebude využíváno k výrobě vápno (snížení hlučnosti v okolí cukrovaru, odpadnou páchnoucí saturační kaly), snížení energetické náročnosti výroby způsobí snížení exhalací. Technologie bude zahrnovat následující nové kroky: speciální systém extrakce, oddělování řepné drtě, membránová a ionexová separace, řízená inverze sacharózy, zvláště vyvinutý sy
Title
  • Proposed production technology of inverted beet sugar syrup (en)
  • Návrh technologie výroby invertovaného řepného sirupu
skos:notation
  • EP7127
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Výsledkem je návrh výroby invertovaného řepného sirobu a jeho využití. Výhodou tohoto postupu je minimalizace mikrobiální kontaminace produktu a jeho dlouhodobá skladovatelnost. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software