Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The knowledge of pure milk cultures (PMC) properties, their well considered selection and the way of application respecting the nature of milk products is the key securing the processing of quality raw-material into a high quality product having higher functional properties.Using the classic methods in studying the PCM properties under the standart methods, the ability of cultures´growth and/or their multiplication is measured or the metabolic products´quantity (ammonium, diacetyl,..) are determined. A number of results are given only in a quantitative interpretation. To obtain such sort of results is demanding retrospecting the time and experiments and the majority of results are valable only under stated experimental conditions.When using this PMC indairy processing then such proprties and behaviour characterization under the changing internal conditions of processing factories, under application of modified processing operations and under the changing properties of processed raw-milk has only a li (en)
- Znalost vlastností čistých mlékařských kultur (ČMK),jejich cílený výběr a způsob použití respektující vlastnosti mlékárenských výrobků je klíčem, který zabezpečuje zpracování kvalitní suroviny na jakostně náročný výrobek s vyššími funkčními vlastnostmi. Při použití klasických metod studia vlastností ČMK se za standartních podmínek zjišťuje schopnost růstu a/nebo pomnožování kultury, nebo množství produktů metabolismu (amoniak, diacetyl,..).Řada výsledků se uvádí jen v kvantitativním vyjádření. Získat t yto výsledky je časově a experimentálně velmi náročné a většina uváděných výsledků je platná jen za těchto experimentálních podmínkách. Při použití těchto ČMK ve výrobním závodě má takový popis jejich vlast- ností a chování, při měnících se vnitřních podmínkách výrobních závodů, při použití modifikovaných výrobních postupů i při měnícím se složení a vlastnostech zpracovávaného mléka, jen omezenou vypovídací schopnost. Dosažená úroveň znalostí o vlastnostech ČMK, skutečných podmínkách ve výrobě, zavede
|
Title
| - Application of Principles of Predictive Microbiology as a Tool to design the Mathematical Model of Selected Pure Milk Culture's Properties (en)
- Využití principů prediktivní mikrobiologie jako nástroje pro vytvoření matematického modelu vlastností vybraných druhů čistých mlékařských kultur.
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Projekt přinesl významné výsledky včetně počítačové prediktní databáze růstu a přežívání vybraných, průmyslově důležitých kmenů mikroorganismů včetně tvorby metabolitů. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |