Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The electrophoretic methods will be worked out, verified and used for analyses of storage proteins and enzymes to enable the identification of wheat and barley genotypes. The evaluation of biochemical and genetic variability, homogenity and stability of varieties and relations between protein genetic markers of wheat and barley and economically significant properties - especially technological and nutritive quality will be characterized by standard new methods and micromethods on the basis of biochemical study of grain. Identification and characterization of new, so far not defined signal protein genes of wheat and barley with use of isogenic lines. Preservation and reproduction of characterized protein lines of wheat and barley in the Gene bank. The use of protein genetic markers at protection of plant variety rights, at seed control and verification of variety in manufacturing industry and trade. (en)
- Základním záměrem projektu je vypracování, ověření a využití metod elektroforézy zásobních a enzymatických bílkovin pro identifikaci genotypů pšenice a ječmene. Určení biochemické a genetické odlišnosti, uniformity a stálosti odrůd a stanovení vztahů mezi bílkovinnými genetickými markery pšenice a ječmene a hospodářsky významnými znaky, zejména jednotlivými vlastnostmi technologické a nutriční jakosti. Tyto vlastnosti budou charakterizovány na základě biochemického studia zrna nově ověřenými metodami a mikrometodami, které odpovídají standardním světově používaným postupům. Ověření a hodnocení dalších a nových signálních bílkovinných genů pšenice a ječmene pomocí isogenních linií je dalším záměrem navrhovaného projektu. Využití bílkovinných genetickýchmarkerů při povolování odrůd, v právní ochraně odrůd, pro semenářskou kontrolu a pro verifikaci odrůd ve zpracovatelském průmyslu a obchodu. Uskutečňovaný výzkum umožní využití poznatků při volbě rodičů a při výběru homozygotních linií v hybridizačních
|
Title
| - Development of electrophoretic screening methods protein markers in order to obtain the basis for selection on high technological quality of cereals. (en)
- Rozvoj elektroforetických screeningových metod bílkoviných markerů a získávání podkladů pro šlechtění na vysokou technologickou jakost obilovin
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - V rámci projektu byly optimalizovány elektroforetické metody pro stanovení signálních genů obilovin a získány poznatky pro využití ve šlechtění, odrůdovém zkušebnictví, stanovení odrůdové pravosti a čistoty. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |