The aims of this project are the physiological characteristics research of bacterial contaminants and their ability to produce biogenic amines in conditions of cheese production, the new procedure assurance of processing, control, identification of healthy and unexceptionable food and the found of their new sources. (en)
Výzkum fyziologických charakteristik bakteriálních kontaminantů a jejich schopnosti tvořit biogenní amíny v podmínkách zpracování mléka na sýry ve výrobních závodech i při faremním zpracování mléka se zaměřením na rizika jejich výskytu ve zralých sýrech
Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market (en)
Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.
The project preceded according plan. The facilities of bacterial strains producing biogenic amines during technological procedures at different stages of production of hard cheese were characterised. (en)
Řešení projektu probíhalo v souladu s jeho zadáním. Byly charakterizovány vlastností bakteriálních kmenů podílejících se na tvorbě biogenních aminů v různých stadiích výroby tvrdých sýrů. (cs)