About: Methods for allergenic substances determination in foods     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The sensitive ELISA methods for allergenic substances determination in foodstuff and raw materials will be prepared and validated. The aim of the project will be solved in agreement with experts demands and legal demands (Directive 2003/89/EC;Directive2000/13/EC). Egg allergens, milk allergens, celery and mustard allergens will be in focus of the proposed project. The principle of the sugested analyses will be based on sandwich modification of Enzyme Linked ImmunoSorbent Assay (ELISA). Established analytical approaches and methods for assessment of above mentioned allergens will be tested on panel of real food producst as well as certified standards. The robustness, versatility and reliability of implemented methods should be garanted. (en)
  • Cílem projektu bude implementace analytických metod pro stanovení alergenních složek uvedených ve Vyhlášce č.113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků.. Alergenní složky uvedené ve vyhlášce jsou výrobci potravin povinni uvádět naobalech od 25.11.2005. Náplní projektu bude výběr, adaptace a zavedení imunochemických metod pro detekci těchto alergenů v potravinách a jejich testování.Projekt bude zaměřen především na alergenní složky vajec, mléka,celeru, hořčice, případně další.
Title
  • Methods for allergenic substances determination in foods (en)
  • Metody na stanovení alergenních složek v potravinách
skos:notation
  • 2B06138
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • alergie, alergenní složky, stanovení obsahu alergenních složek, bezpečnost potravin, informace pro konzumenty, ELISA metody (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • Project intention (immunological sets for the determination of selected food allergens - milk, eggs) was realized: 1. RIV/00027022:_____/06:8P007134 - 2006- P 2. RIV/00027022:_____/07:8P007130 - 2007 - D 3. RIV/00027022:_____/07:8P007135 - 2007 - P (en)
  • Cíl projektu splněn. Realizovány immunologické soupravy stanoveni vybraných alergenů potravin (vejce a mléko): 1. RIV/00027022:_____/06:8P007134 - 2006 - P 2. RIV/00027022:_____/07:8P007130 - 2007 - D 3. RIV/00027022:_____/07:8P007135 - 2007 - P (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • alergenní složky
  • bezpečnost potravin
  • informace pro konzumenty
  • stanovení obsahu alergenních složek
  • alergie
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software