Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The sensitive ELISA methods for allergenic substances determination in foodstuff and raw materials will be prepared and validated. The aim of the project will be solved in agreement with experts demands and legal demands (Directive 2003/89/EC;Directive2000/13/EC). Egg allergens, milk allergens, celery and mustard allergens will be in focus of the proposed project. The principle of the sugested analyses will be based on sandwich modification of Enzyme Linked ImmunoSorbent Assay (ELISA). Established analytical approaches and methods for assessment of above mentioned allergens will be tested on panel of real food producst as well as certified standards. The robustness, versatility and reliability of implemented methods should be garanted. (en)
- Cílem projektu bude implementace analytických metod pro stanovení alergenních složek uvedených ve Vyhlášce č.113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků.. Alergenní složky uvedené ve vyhlášce jsou výrobci potravin povinni uvádět naobalech od 25.11.2005. Náplní projektu bude výběr, adaptace a zavedení imunochemických metod pro detekci těchto alergenů v potravinách a jejich testování.Projekt bude zaměřen především na alergenní složky vajec, mléka,celeru, hořčice, případně další.
|
Title
| - Methods for allergenic substances determination in foods (en)
- Metody na stanovení alergenních složek v potravinách
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
| |
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...vai/cep/kategorie
| |
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
| - alergie, alergenní složky, stanovení obsahu alergenních složek, bezpečnost potravin, informace pro konzumenty, ELISA metody (en)
|
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
| |
http://linked.open.../prideleniPodpory
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Project intention (immunological sets for the determination of selected food allergens - milk, eggs) was realized: 1. RIV/00027022:_____/06:8P007134 - 2006- P 2. RIV/00027022:_____/07:8P007130 - 2007 - D 3. RIV/00027022:_____/07:8P007135 - 2007 - P (en)
- Cíl projektu splněn. Realizovány immunologické soupravy stanoveni vybraných alergenů potravin (vejce a mléko): 1. RIV/00027022:_____/06:8P007134 - 2006 - P 2. RIV/00027022:_____/07:8P007130 - 2007 - D 3. RIV/00027022:_____/07:8P007135 - 2007 - P (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
| - alergenní složky
- bezpečnost potravin
- informace pro konzumenty
- stanovení obsahu alergenních složek
- alergie
|
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |