About: Microbiological risks at dairy processing - detection and preventative measures     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Food mustn't contain microorganisms, their metabolites or toxins, that mean unacceptable risk for human health. Extent of contamination must be controled during industrial process and at final products. It is necessary to establish new quick and reliableanalytical methods. This project is targeted the dairy processing and its risks. Particular attention will be payed to sucking infant support. Methods of detection and determination of risk microorganisms genus will be developed for use in dairy industry. Problems of food-safety (Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Salmonella sp., Enterobacter sakazakii) and spoilage microorganisms like spore-forming bacteria or psychrotrophs will be solved. Preventive measures against food pathogens and spoilage microorrganisms will be suggested. Problems of system HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) will be solved in branch of food-safety. (en)
  • Jedním z hlavních úkolů mlékárenských technologií je produkce bezpečných a kvalitních potravin. Přítomnost patogenních mikroorganismů nebo jejich metabolitů a toxinů musí mít omezena na legialativně přijatelné mimnimum. Úroveň kontaminace těmito mikroorganismy musí být ve výrobním procesu i ve finálních výrobcích kontrolována. K tomu je nutné zavedení rychlých a spolehlivých detekčních metod, které umožňují jak sledování výskytu těchto mikroorganismů v jednotlivých fázích technologického procesu (tracking), tak i zpětné určení zdroje kontaminace (tracing). Tento projekt je zaměřen v souladu s platnou legislativou na mlékárenské výroby a jejich specifická rizika (Listeria monocytogenes, čeleď Enterobacteriaceae, koagulázopozitivní stafylokoky). Pozornost je věnována také mikroorganismům způsobujícím kažení a otázce trvanlivosti mlékárenských výrobků.
Title
  • Microbiological risks at dairy processing - detection and preventative measures (en)
  • Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření
skos:notation
  • 2B06048
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • mlékárenství, potravní patogeny, bezpečnost potravin, technologicky nežádoucí mikroorganismy, metody detekce a stanovení mikroorganismů, preventivní opatření, systém HACCP, správná výrobní praxe, správná hygienická praxe, kojenecká výživa (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • The work provides important results for dairy practice. In particular, it is a new introduction and optimization of some earlier microbiological methods (cultivation, molecular-biological, immunochemical, etc.) for determining undesirable microorganisms and a propose recommendations for control of valuable critical points in dairy technology. (en)
  • Práce přináší celou řadu významných výsledků pro mlékárenskou praxi. Zejména se jedná o zavedení nových a optimalizaci některých dřívějších mikrobiologických metod (kultivačních, molekulárně-biologických, imunochemických, aj.) pro stanovení nežádoucích mikroorganismů a navržení doporučení pro kontrolu kritických bodů v mlékárenských technologiích (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • mlékárenství
  • bezpečnost potravin
  • metody detekce a stanovení mikroorganismů
  • potravní patogeny
  • preventivní opatření
  • správná hygienická praxe
  • správná výrobní praxe
  • systém HACCP
  • technologicky nežádoucí mikroorganismy
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software