About: Application of modern methods of antioxidant activity determination to assessement of hop quality and sensorial stability of beer.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Application of modern methods of antioxidant activity determination for hops quality and sensorial beer stability assessement is the topic of the project. Contents of free radicals in solid matrices will be evaluated with respect to the quality and ageof hops. Appropriate analytical methods will be elaborated and verified. The methods will be used for evaluation of antioxidant activity of Czech hop varieties immediately after picking and in the course of long-term storage as well. The influence of hopping to sensorial stability of beers will be investigated too. The influence mentioned above will be investigated from the point of view of varietal structure, way of hop processing (pellets, extracts) and age of hops. The results of model brewing testswill be verified in full scale in several prestigious Czech breweries. (en)
  • Předmětem řešení navrhovaného projektu je aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity pro hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva. Dále bude stanovován obsah volných radikálů v pevných matricích ve vztahu k hodnocení kvality kvality a stáří chmele. K danému účelu budou vypracovány a validovány vhodné analytické metody. Tyto metody budou použity při stanovení antioxidační aktivity českých chmelů bezprostředně po sklizni i v průběhu dlouhodobého skladování za různých podmínek. Dále bude zkoumán vliv chmelení na senzorickou stabilitu piv. V několika sériích pokusných pivovarských testů bude výše zmíněný vliv ověřován z hlediska odrůdové skladby chmelení, způsobu zpracování chmele (granule, extrakty) a stáří chmele. Výsledky modelových varních testů budou ověřovány v provozním měřítku v několika renomovaných českých pivovarech.
Title
  • Application of modern methods of antioxidant activity determination to assessement of hop quality and sensorial stability of beer. (en)
  • Aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity k hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva
skos:notation
  • 1B44061
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • antioxidační aktivita volné radikály chmel pivo chmelovar ESR-elektronová spinová rezonance senzorická stabilita chmelové polyfenoly stárnutí chmele kapalinová chromatografie (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • The method for setting of antioxidant activity of hop has been worked out and has been used for evaluation of hop in relation to new product technologies of sensory stationary beer. (en)
  • Byla vypracována metoda stanovení antioxidační aktivity chmele a tato byla použita k hodnocení chmele ve vztahu k novým technologiím výroby senzoricky stabilních piv. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software