AttributesValues
rdf:type
Description
  • The project is concentrated on the search of applications for the processing of highly nutritive valuable pulses recently implemented in the world, which are little utilized in Czech Republic till this time. The main task is to implement or expand the utilization of the lupin and chickpea in the food industry as the basic material. Another field is the preparation of ingredients for the special use, the interesting lupina beans composition will be traced so as to separate high-quality proteins and to prepare proteinous hydrolyzates for the production of the functional foodstuffs, and eventually as a component for the cosmetics. The results of the project solution beside new products will initiate the cultivation of these pulses in the Czech agriculture. (en)
  • Cílem projektu je najít aplikace pro zpracování ve světě nově zaváděných vysoce nutričně hodnotných luštěnin, které jsou v ČR dosud málo využívané. Řešení se soustředí především na zavedení či rozšíření použití lupiny a cizrny v potravinářství a to jak jako potravinářskou surovinu, tak ingredienci zlepšující technologii výroby. Bude využito technické a technologické zázemí spoluřešitelů, jak k analýzám komponent a produktu, tak k ověření navrhnutých výrobních postupů, např. exsudaci, granulaci, míchání směsí atp. Dále bude sledováno využití unikátního složení lupinových bobů k separaci hodnotných bílkovin, přípravu bílkovinných hydrolyzátů pro výrobu funkčních potravin a případně jako komponenty pro kosmetiku. Cílem bude také separovat olej z lupinových bobů pro jeho výhodné složení jak pro potravinářské, dietetické, tak i kosmetické účely a dále příprava lupinových výživných extraktů. Cílem bude také zapojení do mezinárodního výzkumu lupiny. Výsledky řešení projektu budou iniciovat pěstování. (cs)
Title
  • Vývoj technologického zpracování ve světě nově zaváděných vysoce nutričně hodnotných luštěnin pro využití k přípravě běžných potravin i dietních a výživových výrobků (cs)
  • The Development of the Technological Processing of Highly Nutritive Valuable Pulses Recently Implemented in the World, for Utilization to Prepare Common Foodstuffs and Dietary and Nutrition Products (en)
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • lupin; chickenpea; proteins; pulses; bakery products; functional food (en)
http://linked.open...avai/konec-reseni
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...avai/start-reseni
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 39 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software