Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The project is concentrated on the search of applications for the processing of highly nutritive valuable pulses recently implemented in the world, which are little utilized in Czech Republic till this time. The main task is to implement or expand the utilization of the lupin and chickpea in the food industry as the basic material. Another field is the preparation of ingredients for the special use, the interesting lupina beans composition will be traced so as to separate high-quality proteins and to prepare proteinous hydrolyzates for the production of the functional foodstuffs, and eventually as a component for the cosmetics. The results of the project solution beside new products will initiate the cultivation of these pulses in the Czech agriculture. (en)
- Cílem projektu je najít aplikace pro zpracování ve světě nově zaváděných vysoce nutričně hodnotných luštěnin, které jsou v ČR dosud málo využívané. Řešení se soustředí především na zavedení či rozšíření použití lupiny a cizrny v potravinářství a to jak jako potravinářskou surovinu, tak ingredienci zlepšující technologii výroby. Bude využito technické a technologické zázemí spoluřešitelů, jak k analýzám komponent a produktu, tak k ověření navrhnutých výrobních postupů, např. exsudaci, granulaci, míchání směsí atp. Dále bude sledováno využití unikátního složení lupinových bobů k separaci hodnotných bílkovin, přípravu bílkovinných hydrolyzátů pro výrobu funkčních potravin a případně jako komponenty pro kosmetiku. Cílem bude také separovat olej z lupinových bobů pro jeho výhodné složení jak pro potravinářské, dietetické, tak i kosmetické účely a dále příprava lupinových výživných extraktů. Cílem bude také zapojení do mezinárodního výzkumu lupiny. Výsledky řešení projektu budou iniciovat pěstování. (cs)
|
Title
| - Vývoj technologického zpracování ve světě nově zaváděných vysoce nutričně hodnotných luštěnin pro využití k přípravě běžných potravin i dietních a výživových výrobků (cs)
- The Development of the Technological Processing of Highly Nutritive Valuable Pulses Recently Implemented in the World, for Utilization to Prepare Common Foodstuffs and Dietary and Nutrition Products (en)
|
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
| |
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| - lupin; chickenpea; proteins; pulses; bakery products; functional food (en)
|
http://linked.open...avai/konec-reseni
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...avai/start-reseni
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |