Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem projektu je přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti českého zemědělství v oblasti produkce česneku a cibule, zvýšit kvalitu a dostupnost těchto komodit a jejich zdravotní benefity pro spotřebitele a zpracovatele. Pomocí molekulárního fingeprintingu charakterizovat odrůdy domácího původu a charakterizovat jejich vlastnosti zejména s ohledem na přítomnost zdraví prospěšných látek (sirné aminokyseliny, selen, stopové prvky, vitsaminy, antikoagulační aktivitu a pod.) pomocí metabolického profilování. Sledovat variabilitu klonů Sestavit molekulárních profily odrůd pro jejich jednoznačnou identifikaci. Charakterizovat nejvhodnější pěstební podmínky pro dosažení optimální kvality sklizně, u česneku porovnat tradičním postupy s ruční prací nebo strojovou mechanizací. U vybraných odrůd stanovit variabilitu metabolomu v různých podmínkách prostředí a určit klíčové faktory. Charakterizovat genotypy vzhledem k jejich schopnosti udržovat kvalitu během skladování. Doporučit optimální pěstební postupy. (cs)
- The project aims to contribute to enhancing the competitiveness of Czech agriculture in the production of garlic and onions, increase the quality and availability of these commodities and their health benefits for consumers and processors. Using molecular fingeprinting characterize varieties of domestic origin. Using metabolic profiling characterize their properties, particularly with regard to the presence of health-promoting substances (sulfur-containing amino acids, selenium, trace elements, vitsaminy, anticoagulant activity and so on.) Track the variability of garlic clones. Build profiles of varieties for their unambiguous identification. To characterize the best growing conditions for optimum quality of the harvest, with garlic compared with traditional manual work procedures or machine mechanization. For selected varieties determine metabolomes variability in different environmental conditions and identify key factors. Characterize genotypes due to their ability to maintain quality dur (en)
|
Title
| - Bezpečná a kvalitní zelenina r. Allium se zaměřením na česnek z domácích zdrojů (cs)
- High quality and safe Allium vegetables focusing to garlic (en)
|
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
| |
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| - Allium sativum L.; garlic; Allium cepa; onion; DNA fingerprinting; metabolic profilling; farming practices (en)
|
http://linked.open...avai/konec-reseni
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...avai/start-reseni
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |