Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of proposed project is focused on the determination of possible sources and risk factors of contamination of raw material and products of plant origin with selected members of viruses, bacteria and parasites. The project is focused on pathogens, which monitoring is not supported by national and international legislation and which can cause severe diseases especially in high-risk group of inhabitants. The project will concentrate on monitoring of food safety of soft fruit and vegetable at farms as well as on the monitoring of the environmental factors (irrigation water, harvesters' hands, plant farm equipment, soil, etc.). This procedure enables to find out the degree and source of contamination for raw materials and products of plant origin, which will contribute to food safety of studies plant products. Farmers and plant product producers will also obtain tools for detection of above mentioned pathogens. Therefore, they will be able to respond to new legislation changes and to hold up in the (en)
- Cílem projektu je posoudit rizika kontaminace surovin a potravin rostlinného původu nově hrozícími virovými, bakteriálními a parazitárními patogeny, jejichž sledování není legislativně pokryto, avšak kteří mohou způsobit závažná onemocnění, zejména u rizikových skupin obyvatel. Projekt bude zaměřen na sledování bezpečnosti ovoce a zeleniny přímo na farmách a následně bezpečnosti zpracovaných produktů vegetabilního původu dostupných na trhu. Součástí projektu bude stanovení kontaminace vnějšího prostředí, vody určené na zavlažování a oplachování, nástrojů a zařízení používaných pro sběr, uskladnění, transport a zpracování ovoce a zeleniny. Projekt umožní zjistit míru kontaminace ovoce a zeleniny na farmách novými patogeny, čímž přispěje k větší bezpečnosti konzumentů. Farmáři a producenti získají nástroje pro detekci těchto nově hrozících patogenů, což jim umožní pružněji reagovat na změny v legislativě a tím získat konkurenční výhodu. (cs)
|
Title
| - Selected members of viruses, bacteria and parasites as risk factors in raw materials and products of vegetable origin (en)
- Rizika kontaminace surovin a produktů rostlinného původu vybranými virovými, bakteriálními a parazitárními agens (cs)
|
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
| |
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| - Foodborne viruses; Listeria monocytogenes; Cronobacter sakazakii; Cryptosporidium parvum; Giardia lamblia; indicators of faecal contamination; contamination; food safety; fruit; vegetable; risk analysis; statistical analysis; environment; distribution; … (en)
|
http://linked.open...avai/konec-reseni
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...avai/start-reseni
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |