About: Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Budou vyvinuty zeleninové a ovocné šťávy spolu s klíčenými luštěninami s využitím vysokotlaké pasterace produktů, která zachovává nutričně a zdravotně významné látky. Bude testována antimutagenní aktivita šťáv spolu s mikrobiální kvalitou, obsahem těžkých kovů a obsahem zdravotně aktivních substancí. Budou vykonány i klinické testy těchto šťáv. Klíčené luštěniny budou testovány na obsah vybraných vitamínů a zejména alfa-galaktosidů (způsobujících nadýmání). Podstatné snížení jejich obsahu se předpokládá. Bude stanovena i mikrobiální kvalita klíčených luštěnin. U klíčených semen bude testována mikrobiální kvalita přičemž se předpokládá, že bude dosaženo prodloužení doby použitelnosti. U vybraných šťáv a produktů z klíčených luštěnin a semen bude proveden výzkum obliby a spotřeby. (cs)
  • Vegetable and fruit juices together with germinated legumes will be developed. The products will be treated with high pressure preservation technology to pasteurise the products at ambient temperatures. The content of nutritive important and health important substances can be saved by this way. The antimutagenic activity of juices will be tested together with microbial quality, heavy metal content and health active substances content. The clinical tests will be also done. Germinated legumes will be tested for selected vitamin contents and namely for alpha-galactosides content. The substantial decay of alpha-galactoside content is expected. The microbial quality will be also tested. The germinated seeds will be tested for microbiological quality andprolonged shelf life is expected. The research of hedonic acceptance and consumption volume will be done for selected juices and products made on the basis of germinated legumes and seeds. (en)
Title
  • Funkční potraviny ze zeleniny a ovoce a dalších zemědělských produktů vyrobené za použití vysokotlakého ošetření (cs)
  • Functional foods from vegetables and fruit and other agricultural products treated with high pressure technology (en)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • funkční potraviny; vysokotlaké zpracování; antimutagenní aktivita; zlepšení zdravotního stavu (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 39 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software