About: Carcase disposal plants marerial as the source of bio-compounds and protein hydrolyzates.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Málo využívané nebo zcela nevyužívané odpady z jatek, které jsou zpracovávány kafileriemi mohou být využity pro výrobu enzymů, bílkovinných hydrolyzátů a některých dalších výrobků. Navrhovaný projekt je orientován na problém výběru metod odběru materiálu, stanovení jeho mikrobiologické kvality a v konečné fázi vypracování metod separace a purifikace vybraných enzymů, které mohou mít komerční význam a vývoje metod výroby hydrolyzátů bílkovin pro použití v mikrobiologii (pepton), biochemii a výživě. Hlavním problémem při přípravě bílkovinných hydrolyzátů z jatečního ořezu je přítomnost poměrně značného množství tuku. Tento tuk je nutno odstranit před tím, než dojde k enzymové hydrolýze, protože většina proteas přicházejících v úvahu má současně lipolytickou aktivitu (přesněji esterolytickou). V případě, že by tuk nebyl předem odstraněn, představovalo by odstranění volných mastných kyselin po hydrolýze mnohem obtížnější problém. Po odstranění tuku může být ořez bez problémů enzymově hydrolyzovánza použi (cs)
  • Underutilized materials from laughter-houses can be utilized for the preparation of enzymes, protein hydrolyzates or some other products. The project under review is concentrated to the problem of selection of the methods for collection of such secondary sources, determination of its microbiological quality and, finally, the separation and purification of the selected enzymes of commercial value and preparation of the protein hydrolyzate for further use in microbiology (pepton), biochemistry or nutrition. The main problem in preparation of protein hydrolyzate from meat is the presence of relatively high amount of fat. This fat must be avoided before the hydrolysis as the most of proteolytic enzymes has in lower or higher extent lipolytic (esterolytic) activity also. If such, then the separation of fatty acids from the hydrolyzate should form more critical problem compared with the avoidance of fat from meat before hydrolysis. After fat avoidance, the meat can be readilly hydrolyzed using any proteoly (en)
Title
  • Carcase disposal plants marerial as the source of bio-compounds and protein hydrolyzates. (en)
  • Využití kafilerních materiálů k výrobě biopreparátů a hydrolyzátů. (cs)
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • hydrolisis - enzymatic, pancreatin, proteases acid (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software