About: Processing and further industrial utilization of waste mycilium after production of food-grade citric acid.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the project is to suggest possibilities of the industrial utilization of Aspergillus niger mycelial wastes of citric acid production from a biotechnological plant in Czech republic. At present the main part of the mycelial waste is discarded to the sewage treatment system or burnt. The mycelial waste is one of the causes of the environmental pollution. It contains a significant quantity of valuable substances, such as polysaccharides, incl. chitin and chitosan; proteins, incl. many enzymes; lipids; and many others. The fields of applications of the mycelial waste and its derivatives will include agriculture, food industry and environmental decontamination. (en)
  • Posláním projektu je optimalizace odpadového hospodářství biotechnologického provozu pro výrobu kyseliny citrónové v Kaznějově. Zhodnocením odpadního plísňového mycelia Aspergillus niger jeho využitím jako cenné suroviny pro nové výrobky bude kromě nezanedbatelného finančního efektu dosaženo i významného snížení zátěže životního prostředí. Oblasti průmyslového využiti odpadního mycelia a jeho derivátů budou zahrnovat zejména zemědělství, potravinářský průmysl a dekontaminaci životního prostředí. Zvláštní pozornost bude věnována izolaci a možnostem uplatnění chitinu a chitosanu, cenným polysacharidům buněčných stěn této plísně. (cs)
Title
  • Zpracování a využití odpadního mycelia po výrobě potravinářské kyseliny citronové pro další průmyslové aplikace. (cs)
  • Processing and further industrial utilization of waste mycilium after production of food-grade citric acid. (en)
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • mycelium, Aspergillus niger, chitin, chitosan, (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software