Náplň předkládaného návrhu projektu je rozdělena do základních pěti oblastí týkajících se problematiky produkce, hodnocení a zpracování syrového mléka, jedná se o důležité kapitoly, které by měly pomoci řešit zásadní problémy dnešního stavu a přinést podklady a poznatky k formulování budoucích cílů hodnocení kvality syrového mléka. Jedná se následující kapitoly: 1. Harmonizace legislativních požadavků, metod a pracovních postupů s požadavky směrnice EU 92/46.a dalšími předpisy. 2. Využití výsledků hodnocení jakostních znaků syrového mléka pro zpracovávání celorepublikových přehledů o dlouhodobé kvalitě produkovaného mléka. 3. Zdokonalení systémů kontroly činnosti laboratoří pro hodnocení syrového mléka. 4. Precizace stávajících a návrhy novýchmikrobiologický metod pro hodnocení vhodnosti mléka dle požadavků a potřeb zpracovatelů. 5. Vypracovat metody a postupy pro pozitivní ovlivnění kvality a vhodnosti mlékárenské suroviny pro specifické mléčné výrobky. 6. Definování reálných možnosti zpra (cs)
The content of proposed project is divided into five parts concerning raw milk production, evaluation and treatment. They would certainly a significantly help to solve basic problems of today's state and bring foundation and knowledge for formulation offuture aim of raw milk quality evaluation . Chapters of project are as follows: 1. Harmonization of legislative demands, methods and working procedures with requirements of directive EU 92/46. 2. Utilization of results of evaluation of raw milk quality parameters for the treatment overviews about the long life quality of raw milk production. 3. Improvement of control systems of laboratory activity for raw milk evaluation. 4. Specifying of current methods and proposals of new microbiological methods for evaluation of milk suitability to fulfill users and producers requirements. 5. Draw up methods and procedures for positive effecting the quality and suitability of milk raw material for specific milk products. 6. Defining of real possibilities f (en)
Vývoj metod a systémů pro hodnocení jakosti syrového mléka a pro potřeby kontroly a technologického rozhodování v prvovýrobě i při mlékárenském zpracování (cs)
Development of methods and systems for evaluation of raw milk quality and for control of technological decisions in milk production and processing. (en)