About: The possibilities of active packaging in prolonging of shelf life of foodstuffs in consequence of immobilization of bioactive agents into package.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem projektu bude ověření možností vázání antimikrobních, popř. dalších činidel prodlužujících skladovatelnost potravin na obalové materiály používané k jejich balení. V prvé fázi řešení projektu budou vybrány konzervans a obalové materiály vhodné pro uvedený účel, dále bude prakticky ověřena možnost imobilizace zvolených činidel na vybrané obalové materiály. V dalším stupni řešení bude ověřena aktivita imobilizovaných konzervans v modelových podmínkách, tj. pro vybrané typy mikrooganismů ve vhodných simulantech potravin a v závěrečné fázi řešení projektu bude ověřena účinnost takto vybraných systémů aktivního balení na prodloužení skladovatelnosti některých potravinářských produktů. Řešení projektu se zaměří na všechny teoreticky možné způsoby vázání konzervačních činidel na obalový materiál a to zejména na inkorporaci, vmíchání, aktivního prostředku do hmoty obalového materiálu, dále jeho vazbu na povrch obalu jak chemickými vazbami, tak fyzikálními způsoby (adsorpcí). Ověřeny by měly být jak syst (cs)
  • The objective of the proposed project is to study the possibilities of immobilization of antimibials on food packaging materials. The solution will be focused on packages in which an antimicrobial agents is incorporated into food contact layer with the intent that it will migrate to the food surface as well as on packages in which an antimicrobial agent is chemically bind to a surface of packaging film so it does not become part of the food yet it still has antimicrobial activity. The aim of proposed project is to find efficient systems of such active packaging for selected types of food products and to evaluate their performance. (en)
Title
  • Možnosti aktivní funkce obalu při prodlužování skladovatelnosti potravin v důsledku imobilizace bioaktivních činidel na obalový materiál. (cs)
  • The possibilities of active packaging in prolonging of shelf life of foodstuffs in consequence of immobilization of bioactive agents into package. (en)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 107 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software