Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V uplynulých 10-15 letech lze ve všech významných chmelařských státech (USA, SRN, Velká Británie) zaznamenat rychlé tempo obměny odrůdové skladby pěstovaných chmelů. Sortiment odrůd se pružněji přizpůsobuje změnám v pivovarské technologii a ekonomice procesu. V pivovarech se stále zřetelněji prosazují vysokoobsažné chmele s vysokým obsahem chmelových pryskyřic. Původní sortiment odrůd v ČR sestával z 11 klonů Žateckého poloraného červeňáku a nedávno byl rozšířen o 3 hybridy Bor, Sládek a Premiant. Přesto však není sortiment chmelových odrůd natolik široký, aby pokryl specifické požadavky pivovarů a byl v souladu s dlouhodobými prognózami vývoje trhu se chmelem. Proto se šlechtí další aromatické i vysokoobsažné odrůdy hybridního původu. Další cestou zefektivnění českého chmelařství je ozdravovací proces žateckých odrůd. Pro pivovarsko-technologické posouzení nově vyšlechtěných kultivarů je rozhodující analytické i senzorické vyhodnocení piv z nich vyrobených se zohledněním ekonomických relací. Aby (cs)
- Fine aroma hop variety Saaz semi-early red-bine hop is grown on most of the hop garden area in the Czech Republic at the present time. This variety loses its position on the worldwide hop market because of a decrease in specific hop consumption in the brewing process. Czech hops becomes more and more difficult to sell to foreign markets. Simultaneously, high-alpha hops are imported by domestic breweries for their own needs mostly in the form of pellets and hop extracts. The proposed research project is aimed at evaluation of new Saaz hop varieties and new breedings from the point of view of their chemical composition (hop resins, hop oils and other components), technological parameters in the brewing process (hopping rate, form and timing), senzoric effects (bitterness, aroma and after taste) on beer quality and economic aspects. Within the period of three years new varieties and breedings will be completely analyticaly and technologicaly assessed. Breeding and selection of new cultivars, detailed ch (en)
|
Title
| - Research of Saaz Varieties and New Breedings from the Point of View of Their Utilization in Modern Brewing Technologies (en)
- Výzkum žateckých chmelových odrůd a novošlechtění z pohledu jejich uplatnění v moderních pivovar- ských technologiích (cs)
|
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |