About: Research of Saaz Varieties and New Breedings from the Point of View of Their Utilization in Modern Brewing Technologies     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V uplynulých 10-15 letech lze ve všech významných chmelařských státech (USA, SRN, Velká Británie) zaznamenat rychlé tempo obměny odrůdové skladby pěstovaných chmelů. Sortiment odrůd se pružněji přizpůsobuje změnám v pivovarské technologii a ekonomice procesu. V pivovarech se stále zřetelněji prosazují vysokoobsažné chmele s vysokým obsahem chmelových pryskyřic. Původní sortiment odrůd v ČR sestával z 11 klonů Žateckého poloraného červeňáku a nedávno byl rozšířen o 3 hybridy Bor, Sládek a Premiant. Přesto však není sortiment chmelových odrůd natolik široký, aby pokryl specifické požadavky pivovarů a byl v souladu s dlouhodobými prognózami vývoje trhu se chmelem. Proto se šlechtí další aromatické i vysokoobsažné odrůdy hybridního původu. Další cestou zefektivnění českého chmelařství je ozdravovací proces žateckých odrůd. Pro pivovarsko-technologické posouzení nově vyšlechtěných kultivarů je rozhodující analytické i senzorické vyhodnocení piv z nich vyrobených se zohledněním ekonomických relací. Aby (cs)
  • Fine aroma hop variety Saaz semi-early red-bine hop is grown on most of the hop garden area in the Czech Republic at the present time. This variety loses its position on the worldwide hop market because of a decrease in specific hop consumption in the brewing process. Czech hops becomes more and more difficult to sell to foreign markets. Simultaneously, high-alpha hops are imported by domestic breweries for their own needs mostly in the form of pellets and hop extracts. The proposed research project is aimed at evaluation of new Saaz hop varieties and new breedings from the point of view of their chemical composition (hop resins, hop oils and other components), technological parameters in the brewing process (hopping rate, form and timing), senzoric effects (bitterness, aroma and after taste) on beer quality and economic aspects. Within the period of three years new varieties and breedings will be completely analyticaly and technologicaly assessed. Breeding and selection of new cultivars, detailed ch (en)
Title
  • Research of Saaz Varieties and New Breedings from the Point of View of Their Utilization in Modern Brewing Technologies (en)
  • Výzkum žateckých chmelových odrůd a novošlechtění z pohledu jejich uplatnění v moderních pivovar- ských technologiích (cs)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 107 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software