About: The interaction of microwaves and food - the possibility for optimisation of ready meal design and product technology.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Domestic microwave heating is growing significantly also in our country in recent years. The production of microwaveable food product as response on this situation is interesting for many producers both in food industry and catering sector. Different types of frozen and chilled ready meals in one portion trays as products for microwave reheating are produced in small enterprises in catering in our country at this time. Many shortcommings in this production from final quality of product point of wiew wasfound out in our experimental study of heating kinetics of this meals in microwave ovens and heating non-uniformity, following from ignorance of microwave heating characteristic was indicated as main reason of the final quality decreassing. The propo sed project will led to better understanding of interaction of microwaves and real food product, particularly multi-component ready meal. The objectives of the project are the development of guidelines for the principles of microwaveable product desig (en)
  • Mikrovlnný ohřev (MV) hotových jednoporcově balených několikasložkových pokrmů je velmi problematický z hlediska rovnoměrnosti ohřevu. Rozdílná rychlost ohřevu jednotlivých složek pokrmů souvisí s jejich rozdílnými dielektrickými a tepelnými vlastnostmi i s jejich různým objemem, polohou v obalu i polohou vzájemnou. Tvar obalu, zmrazení pokrmu i použité zařízení pro ohřev nerovnoměrnost ohřevu dále zhoršují. Předchozí výzkumná práce (vlastní i zahraničních autorů) ukázala na velké problémy s kvalitou nahodile konstruovaných pokrmů po jejich ohřevu v MV zařízeních i na potenciální riziko při nedostatečném prohřátí některé jeho složky, zejména v případě chlazených pokrmů. Současně ukázala na nezbytnost jiného přístupu k vývoji výrobků pro MV ohřev - na nutnost respektovat zákonitosti MV ohřevu a interakci konkretních materiálů a mikrovln, která je specifická vzhledem ke složení materiálu, jeho dielektrickým a tepelným vlastnostem, objemu a geometrii a specifická pro kombinaci více současně ohřívaných ro (cs)
Title
  • The interaction of microwaves and food - the possibility for optimisation of ready meal design and product technology. (en)
  • Interakce potravin a mikrovln - východisko pro návrh a technologii hotových pokrmů (cs)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2025 OpenLink Software