About: The two degree processing of corn for the production of alkohol.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem úkolu je příprava škrobového koncentrátu z obilovin zbaveného proteinu a balastních látek a jeho využití k výrobě bioetanolu metodou vratné separace kvasinek. Výroba bioetanolu probíhá v podstatě ve dvou stupních, kde první stupeň představujemlýnská výroba škrobového koncentrátu a krmiv, druhý stupeň zahrnuje lihovarské zpracování obilného škrobového koncentrátu.Mlýnská výroba sestává z mletí obilí na šrotovníku a válcové stolici a oddělování lehčí frakce bohaté na protein, vlákninu a popel od těžší frakce bohaté na škrob.Lehká frakce od těžké se separuje buď suchou, nebo mokrou cestou. Lihovarská výroba pracující metodou vratné separace kvasinek využívá 60 - 80 % návratnosti horkých výpalků pro přípravu zápary a vracením produkčníc h kvasinek do následující výrobní šarže zvyšuje výtěžek o 5 %. To výrazně zlepšuje energetickou a látkovou bilanci výroby-dochází k úspoře tepla, suroviny a provozní vody. Přínosem řešení tedy je: - Snížení výrobních nákladů při zpracování (cs)
  • The preparation of the starch concentrate from corn deprived of protein and balast agents and its using for the production of bio- ethanol by using the method of the back separation of the fungus. The production of ethanol from the starch shares of corn by lower production coasts.. The production of ethanol from the starch shares of corn by lower production coasts. ztre (en)
Title
  • Dvoustupňové zpracování obilovin pro výrobu alkoholu (cs)
  • The two degree processing of corn for the production of alkohol. (en)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 39 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software