Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Projekt navazuje na dosud řešený stejnojmený úkol MZe. Sleduje se kontinuita výzkumu v oblasti, která přináší rychlometody stanovení kvality potravin (tepelné vlastnosti,textura, konzistence, reologie, barva, složení) apod. Dochází k rozšíření experimentálně stanovovaných dat o barvu, která je důležitým a velmi citlivým parametrem kvality potravin. V rámci projektu se hledají korelace mezi senzorickými atributy textury a fyzikálními vlastnostmi s cílem vyvinout čidla schopná v průmyslových podmínkách nepřímo stanovovat tyto atributy tak, aby byla umožněna náprava nevyhovujícího stavu ještě v procesu výroby (např. barva sušenek vs. regulace pece na konstantní stupeň upečení, reologické vlastnosti kolagenu vs. sušina, viskozita sýra vs. sušina apod.). Získané poznatky se ověřují na modelových případech avšak přímo v praxi. (cs)
- This project is continuation of the similar project having the support from the Ministry of Agriculture of Czech Republic. The aim of the project is the research in the area which is potential source of an indirect quick method of quality measurement. By measuring the specific physical property it is possible the on-line measurement of the texture, consistency, rheology and colour of the foods. The project is more advanced in comparison to earlier program in measuring the colour of the food which is potentially the great tool for quality of foodstuffs measurement. The correlations between the sensoric texture and corresponding mechanical and rheological properties are searched in the framework of this project. The final goal of the research is to develop the sensors capable to be installed in the industrial conditions and indirectly measure the quality of the product so quickly to enable the process control (e.g. the colour of the cakes vs. heating intesity control, rheology of the collagen vs. dry m (en)
|
Title
| - Physical properties of foods as a tool for quality control (en)
- Fyzikální metody sledování kvality potravin (cs)
|
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |