About: Physical properties of foods as a tool for quality control     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Projekt navazuje na dosud řešený stejnojmený úkol MZe. Sleduje se kontinuita výzkumu v oblasti, která přináší rychlometody stanovení kvality potravin (tepelné vlastnosti,textura, konzistence, reologie, barva, složení) apod. Dochází k rozšíření experimentálně stanovovaných dat o barvu, která je důležitým a velmi citlivým parametrem kvality potravin. V rámci projektu se hledají korelace mezi senzorickými atributy textury a fyzikálními vlastnostmi s cílem vyvinout čidla schopná v průmyslových podmínkách nepřímo stanovovat tyto atributy tak, aby byla umožněna náprava nevyhovujícího stavu ještě v procesu výroby (např. barva sušenek vs. regulace pece na konstantní stupeň upečení, reologické vlastnosti kolagenu vs. sušina, viskozita sýra vs. sušina apod.). Získané poznatky se ověřují na modelových případech avšak přímo v praxi. (cs)
  • This project is continuation of the similar project having the support from the Ministry of Agriculture of Czech Republic. The aim of the project is the research in the area which is potential source of an indirect quick method of quality measurement. By measuring the specific physical property it is possible the on-line measurement of the texture, consistency, rheology and colour of the foods. The project is more advanced in comparison to earlier program in measuring the colour of the food which is potentially the great tool for quality of foodstuffs measurement. The correlations between the sensoric texture and corresponding mechanical and rheological properties are searched in the framework of this project. The final goal of the research is to develop the sensors capable to be installed in the industrial conditions and indirectly measure the quality of the product so quickly to enable the process control (e.g. the colour of the cakes vs. heating intesity control, rheology of the collagen vs. dry m (en)
Title
  • Physical properties of foods as a tool for quality control (en)
  • Fyzikální metody sledování kvality potravin (cs)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 39 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software