About: Development of methods for determination of risk chemical elements and some organic contaminants in milk and milk poducts, and their harmonization with the EU.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kvalitu potravinářských výrobků včetně mléka a mléčných výrobků je třeba objektivně analyticky hodnotit a před vstupem České republiky do Evropské unie sladit paletu sledovaných ukazatelů a metody stanovení používané v České republice s metodami, akceptovanými v rámci Evropské unie, se zvláštním zřetelem na kontrolu získaných analytických výsledků. V první fázi předkládaného projektu budou formou komparativní studie porovnány sledované analyty při kontrole kvality mléka a mléčných výrobků (mikroelementy, mykotoxiny, rezidua pesticidů) a metody jejich stanovení v České republice a Evropské unii. Na základě studie bude v detailu upřesněn optimální soubor výše uvedených analytů. Pro vybrané analyty budou propracovány metodiky včetně jejich validace. Bude zpracován přehled o dostupných referenčních materiálech a jejich sortimentu a bude zvážena možnost přípravy vlastních referenčních materiálů. Bude zpracován projekt systému kontroly pro hodnocení kvality práce laboratoří, zabývajících se rutinní kon (cs)
  • Quality of food products including milk and milk products should be objectively analytically evaluated and before entering the EU, it is necessary to harmonize both the set of followed indicators and methods for their determination used in th Czech Republic with those accepted in EU, with special accent on the control of quality of obtained analytical data. In the first period of the submitted project, the analytes used for quality testing of milk and milk products (microelements, mycotoxins, residui of pesticides), as well as methods used for their determination in the CR and EU, will be compared. On the basis of this study optimal set of the above analytes will be selected. Methods for determination will then be developed for selected analytes, including the validation of these methods. A review concerning the available reference materials and their sortiment will be made and we will consider the possibility to prepare some of them in the CR. The project of creation of the control center for ev (en)
Title
  • Rozvoj metod stanovení rizikových chemických prvků a vybraných organických kontaminantů v mléce a mléčných výrobcích a jejich harmonizace s metodami EU. (cs)
  • Development of methods for determination of risk chemical elements and some organic contaminants in milk and milk poducts, and their harmonization with the EU. (en)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...i/hlavni-ucastnik
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software