About: Enhancement of competition ability of potato growers due to tuber production with higher consumption quality.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Budou inovovány technologie výroby brambor s cílem dosáhnout jejich vyšší spotřebitelské jakosti a to zvýšením obsahu selenu v hlízách brambor dále nalezením postupů prokazatelně zvyšujících obsah polyfenolů, kyseliny askorbové a karotenoidů a minimalizujících jejich ztráty při kuchyňské úpravě. Bude vybrán genotyp, který s vyšší intenzitou dokáže utilizovat Se aplikovaný do půdy i foliárně aplikovaný roztok selenu.Budou vyhodnoceny obsahy selenu v syrových hlízách a dále po kuchyňské úpravě (vařené brambory, smažené hranolky), a to z hlediska změn obsahu selenu oproti původnímu obsahu v syrových hlízách. V rámci bilancování a distribuce selenu v rostlinách bramboru bude sledován jeho obsah i v nati. (cs)
  • Potato production technologies will be innovated to achieve their higher consumer quality, namely by increasing selenium content of potato tubers, finding ways significantly increasing content of polyphenols, ascorbic acid and carotenoids and minimizingtheir loss during cooking. A genotype able to utilize with higher intensity selenium applied into soil and foliar applied selenium solution will be selected. Selenium contents of raw potato tubers and after cooking (boiled potatoes, fried pommes frites) will be evaluated, namely as regard as changes in selenium content compared to initial content of raw potato tubers. Selenium content of foliage will be investigated in the framework of balance and selenium distribution in potato plants. (en)
Title
  • Enhancement of competition ability of potato growers due to tuber production with higher consumption quality. (en)
  • Posílení konkurenceschopnosti pěstitelů brambor produkcí hlíz s vyšší spotřebitelskou jakostí (cs)
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • jakost brambor; obsah selenu; obsah polyfenolů; obsah karotenoidů (en)
http://linked.open...avai/konec-reseni
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...avai/start-reseni
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 39 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software