About: Safety evalution of foods for gluten-free diet     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The sensitive method for gliadin and corresponding prolamins of barley and rye determination in gluten-free foodstuffs will be developed.The aim of project will be solved in agreement with experts demands in that field . The pretreatment of the sampleswith complex matrix before ELISA determination will be worked out. The optimized PCR method for wheat detection in gluten-free foodstuffs will be developed. Daily intake of gliadin will be followed in the group of celiac patients. The separated gliadinswill be identified with regard to the toxic peptides content and their biological activity will be studied. ELISA kit interlaboratory testing will be carried out and data for international standardisation will be prepared. (en)
  • Cílem projektu je vyvinout citlivou ELISA metodu pro stanovení gliadinu a odpovídajících prolaminů ječmene a žita v bezlepkových potravinách v souladu s požadavky odborníků v této oblasti. Současně bude dopracována metodika přípravy vzorků s komplexní matricí před vlastním stanovení gliadinu ELISA metodou. Bude vypracována optimalizovaná PCR metoda na důkaz pšenice v bezlepkových potravinách. Bude sledován denní příjem gliadinu u konzumentů s bezlepkovou dietou. Budou identifikovány jednotlivé gliadinys ohledem na obsah toxických peptidů a studována jejich biologická aktivita.Bude provedeno mezilaboratorní testování ELISA soupravy a připraveny podklady pro její mezinárodní standardizaci. (cs)
Title
  • Safety evalution of foods for gluten-free diet (en)
  • Hodnocení bezpečnosti potravin pro bezlepkovou dietu (cs)
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • celiakie; citlivá metoda; bezlepkové potraviny; bezlepková dieta; imunochemické metody; ELISA; PCR; pšenice; izolace DNA; obsah gliadinu; stanovení gliadinu; proteomická identifikace; prolaminy ječmene a žita (en)
http://linked.open...avai/konec-reseni
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...avai/start-reseni
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software