Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Bezpečnost potravin a krmiv je jednou z klíčových otázek v Evropské unii. Kontaminanty na biologické bázi např. toxinogenní mikroorganismy, houby nebo nepovolené geneticky modifikované organismy jsou sledovány v oblasti komodit a zpracovaných potravin / krmiv. V souladu se všemi předpisy, jsou zapotřebí nákladově-efektivní a účinné laboratorní nástroje. Přestože je k dispozici několik metod k detekci výše uvedených organismů v zemědělských komoditách pro výárobu potravin a krmiv, přetrvává několik nevyřešené problémů,jež jsou limitujícími faktory pro dodržení předpisů v oblasti bezpečnosti potravin a krmiv. Pro detekci GMO se používají metody na bázi molekulární biologie – analýzy DNA. Oba účastníci mají za cíl vyvinout nové nástroje a postupy, které umožňují paralelní detekci více geneticky modifikovaných organismů. Proto se partneři v rámci projektu zaměří na: 1) zlepšení izolace DNA z různých protokolů, složitých matric (zpracované potraviny, komplexní krmivo), které ovlivňují praktický l (cs)
- Food and feed safety is one of the crucial issues in European Union. Biotic contaminants e.g. toxinogenic microorganisms, toxinogenic fungi or presence of GMOs are monitored in commodities and processed food/feed. To comply with all the regulations, cost-effective and efficient laboratory tools are needed. Although several methods are available for the detection of above mentioned organisms in agricultural commodities and food/feed, several unsolved problems remain and are limiting factors for complying with food and feed safety regulations. Mostly molecular methods are used for GMo detection. Both participants aim to develop new tools and procedures allowing parallel detection of multiple GMOs . Therefore the partners in the project will focus on: 1) improvement of DNA isolation protocols from different complex matrices (processed food, complex feed) influencing practical limit of detection and quantification. 2) improvement of multiplexing or total genomic DNA labelling by fluorescent rep (en)
|
Title
| - Bezpečnost potravin a krmiv:Strategie vzorkování a analytických postupů (cs)
- Food and Feed Safety. Sampling and Analytical Strategies (en)
|
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
| |
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| |
http://linked.open...avai/konec-reseni
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...avai/start-reseni
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |