Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem projektu je výměna informací o A.sativum na obou pracovištích a jejich uplatnění při účinné charakterizaci genetických zdrojů r.Allium, zjm.A.sativum.Dojde k výměně genetických zdrojů A.sativum a A.cepa.Cenné zdroje budou charakterizovány pomocí AFLP a nově vyvíjených SNP a SSR markerů. Bude charakterizována variabilita kódujících sekvencí genů biosyntetické dráhy ASCOs. Bude zavedena metoda kvantifikace genové exprese studovaných genů pomocí real-time PCR. Budou stanoveny biochemické a biologické vlastnosti klonů souvisejícími se zdravotními aspekty. Budou vybrány nejlepší klony. Projekt umožní vyvinout společný kryokonzervační protokol a založit duplicitní sbírku genetických zdrojů na obouz stranách. Projekt přinese originální teoretické poznatky, které pak mohou být oběma stranami využity pro praktické uplatnění. Výsledky budou prezentovány formou publikací, seminářů a treninkových kursů. (cs)
- Information exchange of ongoing research A.sativum at both workplaces and its implementation for efficient characterisation of Allium namely A.sativum genetic resources is the main aim of the project. Genetic resources of A.sativum and A.cepa will be exchanged. Precious genetic resources will be characterised using AFLP by newly developed SNP and SSR markers that are not available up to now. Variability of genes will be developed. Biochemical and biological(health aspects) properties of clones will be discovered. The best clones wil be selected. The project will make development of cryoconservation protocol applicable by both sides possible. Safe duplicate conserves will be available. Project will bring original theoretical knowledges applicable in the future in plant breeding and garlic cultivation. Accordigly another vegetable species could be investigated. (en)
|
Title
| - Characterization, selection and conservation of vegetable genetic resources according to their health promoting compounds content (en)
- Charakterizace, výběr a konzervace vegetativně množených zelenin podle obsahu zdraví prospěšných látek (cs)
|
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
| |
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| - A.sativum, garlic, genetic resources, health factor, diversity, alkylcysteinsulphoides, DNA sequences (en)
|
http://linked.open...avai/konec-reseni
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...avai/start-reseni
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |