About: Characterization, selection and conservation of vegetable genetic resources according to their health promoting compounds content     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem projektu je výměna informací o A.sativum na obou pracovištích a jejich uplatnění při účinné charakterizaci genetických zdrojů r.Allium, zjm.A.sativum.Dojde k výměně genetických zdrojů A.sativum a A.cepa.Cenné zdroje budou charakterizovány pomocí AFLP a nově vyvíjených SNP a SSR markerů. Bude charakterizována variabilita kódujících sekvencí genů biosyntetické dráhy ASCOs. Bude zavedena metoda kvantifikace genové exprese studovaných genů pomocí real-time PCR. Budou stanoveny biochemické a biologické vlastnosti klonů souvisejícími se zdravotními aspekty. Budou vybrány nejlepší klony. Projekt umožní vyvinout společný kryokonzervační protokol a založit duplicitní sbírku genetických zdrojů na obouz stranách. Projekt přinese originální teoretické poznatky, které pak mohou být oběma stranami využity pro praktické uplatnění. Výsledky budou prezentovány formou publikací, seminářů a treninkových kursů. (cs)
  • Information exchange of ongoing research A.sativum at both workplaces and its implementation for efficient characterisation of Allium namely A.sativum genetic resources is the main aim of the project. Genetic resources of A.sativum and A.cepa will be exchanged. Precious genetic resources will be characterised using AFLP by newly developed SNP and SSR markers that are not available up to now. Variability of genes will be developed. Biochemical and biological(health aspects) properties of clones will be discovered. The best clones wil be selected. The project will make development of cryoconservation protocol applicable by both sides possible. Safe duplicate conserves will be available. Project will bring original theoretical knowledges applicable in the future in plant breeding and garlic cultivation. Accordigly another vegetable species could be investigated. (en)
Title
  • Characterization, selection and conservation of vegetable genetic resources according to their health promoting compounds content (en)
  • Charakterizace, výběr a konzervace vegetativně množených zelenin podle obsahu zdraví prospěšných látek (cs)
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • A.sativum, garlic, genetic resources, health factor, diversity, alkylcysteinsulphoides, DNA sequences (en)
http://linked.open...avai/konec-reseni
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...avai/start-reseni
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software