About: Inactivation alergens in foods by the high pressure treatment     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Předmětem výzkumu v projektu bude ověření možnosti inaktivovat alergeny ve vybraných potravinách pomocí nové technologie pasterace potravin za studena jejich stlačením na tlaky řádu tisíců barů. Projekt vychází z výsledků získaných na základě mezinárodníspolupráce mezi VÚ potravinářským Praha a Technickou Universitou Mnichov. Slibné výsledky našich německých kolegů ukazují, že lze touto technologií odstranit alergenní působení ovocných šťáv, ale i zeleninových šťáv například šťávy z celeru, který je naseznamu závažných alergenů Evropské Unie. Tato potravina vyžaduje značení na obalu potravin při nebezpečí přítomnosti i stopových množství, neboť je schopna u vnímavých jedinců vyvolat analfylaktický šok. V projektu se budeme zabývat jablky, mrkví a celerem zpravidla ve formě šťáv nebo ve formě kusové a současně alergeny v těchto produktech obsažených. Jedna část projektu se bude zabývat i hypoalergizací extraktem pylu břízy. (cs)
  • Development of processing of selected fruit and vegetable products by high pressure treatment that leads to their allergenicity removal. (en)
Title
  • Inaktivace alergenů v potravinách pomocí vysokotlaké pasterace (cs)
  • Inactivation alergens in foods by the high pressure treatment (en)
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • ovoce, zelenina, alergenicita, ošetření vysokým tlakem (en)
http://linked.open...avai/konec-reseni
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...avai/start-reseni
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software