Předmětem řešení navrhovaného projektu je výroba českého biopiva z tuzemských surovin. Klíčovou etapou projektu bude vypracování zásad ekologického (organického) pěstování chmele v ČR se zaměřením na aplikaci výhradně organických a přírodních hnojiv ve výživě a hnojení a na využití nativních a laboratorně namnožených populací přirozených nepřátel chmele, bioinsekticidů, bioakaricidů a biofungicidů v ochraně chmele proti hospodářsky nejdůležitějším chorobám a škůdcům. V průběhu řešení projektu proběhne přechodné období, jehož výsledkem budou vybrané zemědělské podniky s certifikátem na pěstování biochmele. Výroba biopiva bude realizována ve dvou českých průmyslových pivovarech. (cs)
Production of Czech bio-beer from domestic raw materials is the aim of the project. The elaboration of the principles of organic hops production in the Czech Republic is the most important task of the project. Cultivation of hop in organic regimen will utilize natural products such as fertilizers, plant zoocides and fungicides to control pests and diseases. The model of organic hop production in the Czech Republic will be tested in the selected hop gardens, which will obtain certificate for organic hop growing in the course of the project solution. The production of bio-beer will be realised in two Czech industrial breweries. (en)