About: Vigour and storability of some vegetable seed and possibilities of their influencing by hydration treatment     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Tento projekt řeší problematiku ovlivnění vitality a skladovatelnosti semen některých druhů zelenin pomocí hydratačních úprav. Pokles vitality a skladovatelnosti semen se na buněčné úrovni projevuje ztrátou celistvosti buněčných membrán, genetickýmipoškozeními, ztrátou enzymatické aktivity a redukcí dýchání během ranných fází klíčení. Možnost pozitivního ovlivnění životnosti a skladovatelnosti semen je spojována s existencí aktivního buněčného opravného mechanismu v průběhu hydratační fáze klíčení.Vzorky semen vhodných druhů zelenin budou upraveny hydratačními metodami prehydratací a primingem. Po rehydrataci budou upravená semena uskladněna a v pravidelných intervalech bude testována jejich vitalita za použití standardních přímých (klíčivost,MTG, laboratorní vzcházivost) a nepřímých metod (konduktometrie, test urychleného stárnutí, intenzita dýchání). (cs)
  • This project solves the problem of influencing vigour and storability of some vegetable species by hydration treatments. The decrease of seed vigour and storability on cell level manifests in loss of cell wall integrity, genetical damages, loss ofenzymatical activity and respiration reduction during early stages of germination. Possibility of positive influence on vigour and storability is associated with occurrence of active cell repair system during hydration stage of germination. Seed samplesof fit vegetable species will be treated by two hydration methods prehydration and priming. After hydration treatment seeds will be rehydrated and stored. The vigour of seed samples will be tested in regular intervals through various direct and indirectdetectingmethods (germination, MTG, laboratory emergence, conductivity, AA - test, respiration activity). (en)
Title
  • Vitalita a skladovatelnost semen některých druhů zelenin a možnosti jejich ovlivnění hydratačními úpravami (cs)
  • Vigour and storability of some vegetable seed and possibilities of their influencing by hydration treatment (en)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • Neuvedeno. (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 114 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software