About: Anticasein immunochemical probes for monitoring thermal and proteolytic treatment of milk     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Simple, sensitive and cheap ELISA techniques will be developed for determination of native and thermally/proteolytically modified caseins in milk and milk products. Alpha-casein, beta-casein, kappa-casein, and total casein will be isolated from raw milk and from heat-treated one. Conjugates of short casein peptides with suitable proteins will be synthesized. Polyclonal antibodies against all above mentioned antigens (caseins and at least 4 peptides) will be prepared and ELISAs will be developed and optimised. Using these ELISAs, effect of thermal and/or proteolytic treatments on immunoreactivity of caseins will be tested. If necessary, changes in casein structure should be studied by optical, electrophoretic or chromatographic techniques. The most suitable ELISAs will be used for monitoring thermal and proteolytic changes in casein structure, with the aim of: assessing quality parameter of milk, UHT-milk, discriminating between milk heat-treated by different way, discriminating between milk powder (en)
  • V rámci předkládaného projektu budou vyvíjeny citlivé, nespecifické, rychlé a přístrojově nenáročné techniky ELISA pro stanovení nativních i termicky a proteolyticky modifikovaných kaseinů a jejich štěpů v mléce a výrobcích z mléka. Bude izolován alfa-kasein, beta-kasein, kappa-kasein a celkový kasein ze syrového a z termicky ošetřeného mléka. Dále budou syntetizovány konjugáty krátkých peptidových úseků z molekul kaseinů s inertní bílkovinou. Proti všem uvedeným kaseinům a nejméně čtyřem peptidůbudou připraveny polyklonální látky. Ty budou použity k sestavení a optimalizaci různých formátů ELISA. S vybraným formátem ELISA bude sledován vliv termického nebo/a proteolytického zákroku na imunoreaktivitu kaseinů. Případně budou změny ve struktuře kaseinů pro srovnání sledovány optickými, elektroforetickými nebo chromatografickými metodami. Pomocí nejvhodnějších ELISA budou testovány vzorky mléka a mléčných výrobků známých parametrů, a kombinací používaných protilátek bude pro každý typ vzorku hle (cs)
Title
  • Anticasein immunochemical probes for monitoring thermal and proteolytic treatment of milk (en)
  • Antikaseinové imunochemické sondy ke kontrole termického a proteolytického ošetření mléka (cs)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • Neuvedeno. (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software