About: Application of capillary isotachophoresis in food analysis     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The objectives of the current proposal are to develop and validate capillary isotachophoresis method for the determination of selected compounds in foods. One- and/or two-dimensional capillary isotachophoresis and capillary zone electrophoresis on-line coupled with capillary isotachophoresis will be applied for this purpose. Advantages of the these techniques are as follows: high analysis repeatability, high sensitivity, minimal sample treatment, low running costs and use of inland production instruments. In consequences with new food regulations the file of methods will be edited. It may help to food producers, state supervisors and the other institutes in routine as well as special analyses. The co-operation of Czech Agricultural and Food Inspection and Central Customs Technical Laboratory on the proposed project gives to it broader meaning. (en)
  • Cílem projektu je vývoj a validace metod isotachoforetického stanovení vybraných látek v potravinách. Při vývoji metod budou aplikovány techniky jednorozměrné a dvourozměrné kapilární isotachoforesy a kombinace isotachoforesa - zónová elektroforesa. Jejich použití má zejména tyto přednosti: vysoká opakovatelnost analýz, minimální úprava vzorku, nízké provozní náklady a možnosti využití instrumentace tuzemské výroby. V souvislosti s povinnostmi vyplývajícími ze zákona o potravinách bude vypracován soubor metodik, které se mohou stát užitečným nástrojem pro rutinní i speciální analýzy výrobcům potravin, kontrolním orgánům, případně i dalším pracovištím. Zejména laboratoře České zemědělské a potravinářské inspekce a Ústřední celně-technické laboratoře podílet se na řešení formou kooperace dává projektu širší dimenzi. (cs)
Title
  • Využití kapilární isotachoforesy v analýze potravin (cs)
  • Application of capillary isotachophoresis in food analysis (en)
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • Neuvedeno. (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 39 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software