Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - "Záměrem navrhovaného projektu je prozkoumat reálné možnosti a vytvořit podklady k využívání zelených částí rostlin obilovin, konkrétně odlišných forem ječmene, případně ovsa, v podobě zdravotně významných ""zelených"" doplňků stravy a pro účely léčebné kosmetiky. Hlavní cíl řešení projektu bude spočívat ve výzkumu chemického složení mladých zelených částí rostlin v různých fázích růstu a vývoje rostlin (výhonky, stébla, natě, apod.) vybraných obilovin z hlediska obsahu vitaminů, minerálů, enzymů a dalších látek s prokázaným fyziologickým bioaktivním účinkem. Bude studována přirozená diverzita a proveden výběr nejhodnotnějších a nejvhodnějších materiálů ječmene pro pěstování a další zpracování. Významnou součástí řešení bude rozpracování standardních i modifikovaných a zavedení nových metod a metodik pro analýzu studovaných látek v zelené hmotě rostlin. Bude vypracován návrh optimálního technologického postupu pro sklizeň a konzervaci zelené hmoty z hlediska uchování maximálního obsahu" (cs)
- "The object of the proposed project is to explore real possibilities and establish bases for utilization of green parts of cereal plants, particularly different forms of barley or oats in the form of health-beneficial ""green"" food supplements and for the purposes of curative cosmetics. The main objective of the solution of the project will lie in the research of the chemical composition of green young parts of plants in different phases of plant growth and development (shoots, stems, haulm, and others) of the selected cereals in terms of the content of vitamins, minerals, enzymes and other substances with the demonstrated physiological bioactive effect. Natural diversity will be studied and selection of the most valuable and most suitable barley materials for growing and further processing will be carried out. The important part of the solution will be elaboration of standard and modified methods and introduction of new methods and methodologies for the analysis of the studied substances in" (en)
|
Title
| - "Research on nutritional quality of young parts of plants of agricultural crops to develop ""green"" food supplements and curative cosmetics." (en)
- "Výzkum nutriční kvality mladých částí rostlin zemědělských plodin k vývoji ""zelených"" doplňků stravy a léčebné kosmetiky" (cs)
|
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
| |
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...avai/druh-souteze
| |
http://linked.open...domain/vavai/faze
| |
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
| |
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
| |
http://linked.open...vavai/id-aktivity
| |
http://linked.open.../vavai/id-souteze
| |
http://linked.open...n/vavai/kategorie
| |
http://linked.open...vai/klicova-slova
| - Agricultural crops; barley; oats; green mass; biologically active substances; chemical analysis; enzymes (en)
|
http://linked.open...avai/konec-reseni
| |
http://linked.open...nujicich-prijemcu
| |
http://linked.open...avai/poskytovatel
| |
http://linked.open...avai/start-reseni
| |
http://linked.open...ai/statni-podpora
| |
http://linked.open...vavai/typProjektu
| |
http://linked.open...ai/uznane-naklady
| |
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
| |
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
| |
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
| |
http://linked.open...ku-zverejnovanych
| |
is http://linked.open...ain/vavai/projekt
of | |