About: Conjugated linoleic acid produced by rumen bacteria     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • "Conjugated linoleic acid (CLA) isomers have anticarcenogenic properties, stimulate immune system and induce lipolysis in adipose tissue. Their main source in human foods are lipids produced by ruminants. CLA isomers are produced by isomeration of linoleic acid in the rumen, The main producers of the isomerase are bacteria from the ""Butyrivibrio"" group. We have used our culture collection of Butyrivibria for a description of new species and our collection could be a basis for screening of cis-12, trans-11 octadecenoate isomerase producers. Special attention will be paid to bacterial isolates producing low proportion of trans-octadecenoic acid isomers, which have negative effects on animal productivity and human health. From the selected strains the isomerase will be isolated and sequenced for primary structure. The sequence will be the basis for development of specific PCR primers for isomerase detection in mixed microbial cultures. This detection system will be used for testing of different" (en)
  • "Izomery konjugované kyseliny linolové (CLA) vykazují antikarcinogenní vlastnosti, stimulují imunitní systém a podporují lipolýzu v tukové tkáni. Jejich hlavním zdrojem v lidské výživě jsou lipidy přežvýkavců. Vznikají v bachoru izomerací kyseliny linolové. Hlavním producentem isomeras jsou zřejmě bakterie ze skupiny ""Butyrivibrií"". V současnosti máme jednu z největších sbírek těchto baterií a podíleli jsme se na upřesnění jejich taxonomie. V rámci tohoto projektu se chceme zaměřit na hledání hlavních producentů cis-12, trans-11 oktadecenoát isomerasy, izolaci tohoto enzymu a zjištění jeho primární struktury. Získaná sekvence aminokyselin bude podkladem pro navržení specifických PCR primerů umožňujících sledování tohoto enzymu a jeho producentů ve směsných mikrobiálních kulturách. PCR systém by nám měl umožnit sledovat vliv krmné dávky a fermentačních podmínek na růst sledovaných kmenů in vitro. Paralelně bude izolovaný enzym imobilizován na pevný nosič a testována jeho schopnost" (cs)
Title
  • Konjugovaná kyselina linolová produkovaná bachorovými bakteriemi (cs)
  • Conjugated linoleic acid produced by rumen bacteria (en)
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • Neuvedeno. (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software