About: Enumeration of bifidobacteria an influence of oligosaccharides on biochemical and microbiological characteristics of digestive tract of farm and laboratory anim     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Záměrem projektu je porovnání efektivity a selektivity různých medií pro selektivní hodnocení výskytu bifidobakterií v trávicím traktu a výkalech hospodářských a laboratorních zvířat. Výstupem bude navržení konkrétních postupů nejen pro tyto účely, ale ipro hodnocení přítomnosti bifidobakterií v mlékárenských výrobcích. U vybraných druhů zvířat bude vyhodnocen vliv inulinu a fruktooligosacharidů na změny střevní mikroflóry se zvláštním zřetelem na bifidobakterie. Dále bude hodnoceno složení mikrobiálnícmetabolitů (in vitro, in vivo) a aktivita vybraných enzymů (glukuronidáza, glukosidázy). Výsledky budou využitelné pro poznání biologie rodu Bifidobacterium a jeho uplatnění v probiotických preparátech. (cs)
  • The aim of the project will be comparison of electivity and selectivity of different cultivation media for selective bifidobacteria enumeration in the gastrointestinal tract (GIT) of farm and laboratory animals. The assumed result will be the proposal ofadvanced procedure not only for bifidobacteria identification in the GIT but for the determination of bifidobacteria in dairy products. The determination of the influence of inulin and fructooligosaccharides, which act as a selective nutrients for gastrointestinal microflora (esp. bifidobacteria quantity and species composition), will be included. The proposed project will study the composition of microbial metabolites of bifidobacteria (in vivo and in vitro tests) and the activity of selected enzymes (glucuronidase, glucosidase, galactosidase). The results will be the contribution for better understanding of bifidobacteria biology and for their use in probiotics and dairy products. (en)
Title
  • Enumeration of bifidobacteria an influence of oligosaccharides on biochemical and microbiological characteristics of digestive tract of farm and laboratory anim (en)
  • Stanovení bifidobakterií a vliv oligosacharidů na biochemické a mikrobiologické charakteristiky trávicího traktu hospodářských a laboratorních zvířat (cs)
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • Neuvedeno. (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software