About: Hydrolysis of phytic acid in the digestive tract of laying hens     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • U nosnic věku 21 a 47 týdnů zjistíme stravitelnost fytátového fosforu obsaženého v krmných směsích s rozdílnou fytasovou aktivitou. Stanovíme vápník a jednotlivé frakce fosforu v exkrementech, rovněž jejich korelace. Zjistíme distribuci fytasové aktivityv trávicím traktu nosnic obou věkových skupin, vliv diety a závislost fytasové aktivity na pH. Budeme testovat hypotézu, že u nosnic krmených směsí s vysokým podílem pšenice je fytasová aktivita krmiva, mikroorganismů a střevní mukosy dostatečná a přídavek komerční fytasy do této krmné směsi je možno  snížit. Krmné směsi s vysokým obsahem pšenice jsou v České republice i střední Evropě běžné, jinde ve světě jsou častěji používány krmné směsi na bázi kukuřice, jejíž fytasová aktivita je nízká. (cs)
  • Digestibility of phytate phosphorus (P) will be determined in laying hens on two diets differring in endogenous phytase activity. Layers of different age (21 and 47 weeks) will be used. Calcium and P fractions in excreta will be assayed. Distribution of phytase activity in the digestive tract of hens, effect of age, diet and pH on the activity will be determined. A hypothesis will be tested that in laying hens fed a diet containing high proportion of wheat, the dietary phytase activity, phytase activityof microorganisms and mucosal phytase activity are high enough to hydrolyze dietary phytate to a significant extent. Wheat-based diets are widespread in the Central Europe, whereas in other countries maize-based diets with low endogenous phytase activityare common. (en)
Title
  • Hydrolýza kyseliny fytové v trávicím traktu nosnic (cs)
  • Hydrolysis of phytic acid in the digestive tract of laying hens (en)
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • phosphorus; phytic acid; phytase; laying hens; digestive tract (en)
http://linked.open...avai/konec-reseni
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...avai/start-reseni
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 39 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software