About: Factors affecting the efficiency of utilisation of amino acids in the growing pig     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • A series of nitrogen (N) balance experiments will be conducted to study the effect of dietary factors on the efficiency of utilization of amino acids (AA) for protein accretion in growing pigs. The following problems will be studied: (1) What is the optimum essential : total N ratio for maintenance and what is the importance of individual non-essential AA in maintaining N equilibrium; (2) What is the postabsorptive efficiency of utilization of lysine, threonine, methionine and sulphur-containing AA at intakes ranging from deficiency to excess and what is the form of response of protein accretion to dietary AA supply; (3) What is the effect of age on the efficiency of utilization of lysine, methionine and isoleucine (using rats as model animals). Thstudy will bring a new knowledge about AA metabolism in pigs and will provide a scientific background for the estimation of optimum AA requirements based on factorial principle as well as for the development of more complex mathematical models of pig (en)
  • V sérii dusíkových bilancí na rostoucích prasatech bude studován vliv dietních faktorů na účinnost využití aminokyselin (AK) pro ukládání bílkovin v těle. Budou studovány tyto problémy: (1) Optimální poměr mezi esenciálním a celkovým dusíkem v dietě pro záchovu a význam jednotlivých neesenciálních AK pro udržení dusíkové rovnováhy; (2) Účinnost využití lysinu, threoninu, methioninu a sirných aminokyselin v široké oblasti jejich příjmu a charakter závislosti retence N na příjmu uvedených AK; (3) Vliv věkna účinnost využití lysinu, methioninu a isoleucinu (s použitím laboratorních potkanů jako modelového zvířete). Výzkum přinese nové obecné poznatky o metabolismu aminokyselin u prasat a vědecké podklady pro stanovení optimální potřeby aminokyselin faktorovou metodou i pro konstrukci přesnějších matematických modelů růstu prasete. (cs)
Title
  • Factors affecting the efficiency of utilisation of amino acids in the growing pig (en)
  • Faktory ovlivňující účinnost využití aminokyselin u rostoucích prasat (cs)
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • Neuvedeno. (en)
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2025 OpenLink Software