Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to evaluate growth intensity and weigh gains in the common pheasant (Phasianus colchicus L.) from the time of hatching until the age of 118 days. At the end of fattening we also evaluate weights of carcasses and their dressing percentages and yields of edible organs and tissues in females and males. Within the gender there were found high significant differences (P { 0.01) in live weight and in the weight of carcass, neck, heart, liver, stomach, legs with and without skin, thighs, drumsticks and in leg meat, where higher values were recorded in males. High significant differences (P { 0.01) were found in yields of neck, heart, breast muscles without skin, legs without skin, drumsticks and muscles of drumstick - except breast muscles without skin, whereas higher values were recorded in males. (en)
- Cílem této studie bylo zhodnotit intenzitu růstu a přírůstky hmotnosti u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) od vylíhnutí až do věku 118 dnů. Na konci výkrmu se také hodnotila hmotnost jatečně upravených těl a jejich procento výtěžnosti a výtěžnost poživatelných orgánů a tkání u samic a samců. V rámci pohlaví byly nalezeny vysoce významné rozdíly (P { 0,01), v živé hmotnosti a v hmotnosti jatečně upraveného těla, krku, srdce, játra, žaludku, nohy s a bez kůže, stehna, svaloviny stehna a nohy, kde vyšší hodnoty byly zaznamenán u samců. Byly zjištěny vysoce významné rozdíly (P { 0,01) ve výtěžnosti krku, srdce, prsní svaloviny bez kůže, nohy bez kůže, stehna a svaloviny stehna - s výjimkou prsních svalů bez kůže, zatímco vyšší hodnoty byly zaznamenány u samců.
- Cílem této studie bylo zhodnotit intenzitu růstu a přírůstky hmotnosti u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) od vylíhnutí až do věku 118 dnů. Na konci výkrmu se také hodnotila hmotnost jatečně upravených těl a jejich procento výtěžnosti a výtěžnost poživatelných orgánů a tkání u samic a samců. V rámci pohlaví byly nalezeny vysoce významné rozdíly (P { 0,01), v živé hmotnosti a v hmotnosti jatečně upraveného těla, krku, srdce, játra, žaludku, nohy s a bez kůže, stehna, svaloviny stehna a nohy, kde vyšší hodnoty byly zaznamenán u samců. Byly zjištěny vysoce významné rozdíly (P { 0,01) ve výtěžnosti krku, srdce, prsní svaloviny bez kůže, nohy bez kůže, stehna a svaloviny stehna - s výjimkou prsních svalů bez kůže, zatímco vyšší hodnoty byly zaznamenány u samců. (cs)
|
Title
| - Vývoj živé hmotnosti, hmotnostních přírůstků a jatečné ukazatele u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) vykrmovaného při použití běžných typů krmných směsí
- Vývoj živé hmotnosti, hmotnostních přírůstků a jatečné ukazatele u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) vykrmovaného při použití běžných typů krmných směsí (cs)
- Development of live weight, weight gains and carcass value indicators of the common pheasant (Phasianus colchicus L.) fattened with common feeding mixtures (en)
|
skos:prefLabel
| - Vývoj živé hmotnosti, hmotnostních přírůstků a jatečné ukazatele u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) vykrmovaného při použití běžných typů krmných směsí
- Vývoj živé hmotnosti, hmotnostních přírůstků a jatečné ukazatele u bažanta obecného (Phasianus colchicus L.) vykrmovaného při použití běžných typů krmných směsí (cs)
- Development of live weight, weight gains and carcass value indicators of the common pheasant (Phasianus colchicus L.) fattened with common feeding mixtures (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872287!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872287
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - edible tissues and organs; carcass yield; weight gains; weight; fattening; pheasant (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník X. Kábrtovy dietetické dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Jámbor, Márk
- Karásková, Kateřina
- Straková, Eva
- Suchý, Pavel
- Zapletal, David
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |