About: Kvalita srnčí zvěřiny     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Natural breeding of Roe deer provides a significant amount of highly valuable food every year. The raw venison is valuable, contains a considerable quantity of meat proteins, whereas its chemical composition is favourable for nutritional reasons. The aim of this study was to evaluate quality of Roe deer venison. Parameters were measured in meat from loin, leg and neck. Samples came from male roe deer (Capreolus capreolus L.) shot in area of Pardubice district (Czech Republic) in June 2009. Roe deer venison was found to have a low fat content and a high content of protein. The collagen content of venison was relatively low. Muscle texture properties was determined with the TPA (texture analysis profile) and found out that the venison from leg was toughest. (en)
  • Přirozený chov srnce obecného poskytuje každý rok významné množství vysoce ceněné potraviny. Čerstvá zvěřina je hodnotná, obsahuje značné množství bílkovin, zatímco její chemické složení je příznivé z výživového hlediska. Cílem práce bylo zhodnocení kvality srnčí zvěřiny. Vybrané ukazatele byly stanovovány v mase ze hřbetu, kýty a krku. Vzorky byly získány ze samců srnce obecného (Capreolus capreolus L.), střelených v Pardubickém kraji v červnu 2009. U srnčí zvěřiny byl prokázán nízký obsah tuku a vysoký obsah bílkovin. Obsah kolagenu byl poměrně nízký. Texturní vlastnosti masa byly stanovovány metodou TPA (texturní profilová analýza) a jako nejtužší se jevila zvěřina z kýty.
  • Přirozený chov srnce obecného poskytuje každý rok významné množství vysoce ceněné potraviny. Čerstvá zvěřina je hodnotná, obsahuje značné množství bílkovin, zatímco její chemické složení je příznivé z výživového hlediska. Cílem práce bylo zhodnocení kvality srnčí zvěřiny. Vybrané ukazatele byly stanovovány v mase ze hřbetu, kýty a krku. Vzorky byly získány ze samců srnce obecného (Capreolus capreolus L.), střelených v Pardubickém kraji v červnu 2009. U srnčí zvěřiny byl prokázán nízký obsah tuku a vysoký obsah bílkovin. Obsah kolagenu byl poměrně nízký. Texturní vlastnosti masa byly stanovovány metodou TPA (texturní profilová analýza) a jako nejtužší se jevila zvěřina z kýty. (cs)
Title
  • Kvalita srnčí zvěřiny
  • Kvalita srnčí zvěřiny (cs)
  • Quality of Roe deer venison (en)
skos:prefLabel
  • Kvalita srnčí zvěřiny
  • Kvalita srnčí zvěřiny (cs)
  • Quality of Roe deer venison (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002960!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 267580
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002960
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • roe deer; venison; quality; proteins; fat; TPA (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [690D66031544]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Dominik, Petr
  • Saláková, Alena
  • Steinhauser, Ladislav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-104-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software