Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo stanovení a posouzení mikrobiologické kvality syrového kravského mléka získaného robotizovaným dojením (AMS). V průměru byl celkový počet mikroorganismů 2,3.10 4 KTJ.ml-1, počet psychrotrofních mikroorganismů 6,3.10 3 KTJ.ml-1, počty koliformních bakterií 2,4.10 1 KTJ.ml-1, E. coli 3,2.10 1 KTJ.ml-1, enterokoků 8,5.10 1 KTJ.ml-1, S. aureus 1,1.10 1 KTJ.ml-1. K porovnání zjištěných hodnot byly použity výsledky vyšetření mléka získaného na dvou farmách klasickým strojním dojením (CMS) a v některých parametrech výsledky celkového hodnocení mléka v České republice v roce sledování. Pozitivní je zjištění nižšího celkového počtu mikroorganismů i dalších sledovaných mikroorganismů v mléce získaném AMS, rozdíly oproti CMS byly statisticky významné či vysoce významné (P=0,01, P=0,05).
- Cílem práce bylo stanovení a posouzení mikrobiologické kvality syrového kravského mléka získaného robotizovaným dojením (AMS). V průměru byl celkový počet mikroorganismů 2,3.10 4 KTJ.ml-1, počet psychrotrofních mikroorganismů 6,3.10 3 KTJ.ml-1, počty koliformních bakterií 2,4.10 1 KTJ.ml-1, E. coli 3,2.10 1 KTJ.ml-1, enterokoků 8,5.10 1 KTJ.ml-1, S. aureus 1,1.10 1 KTJ.ml-1. K porovnání zjištěných hodnot byly použity výsledky vyšetření mléka získaného na dvou farmách klasickým strojním dojením (CMS) a v některých parametrech výsledky celkového hodnocení mléka v České republice v roce sledování. Pozitivní je zjištění nižšího celkového počtu mikroorganismů i dalších sledovaných mikroorganismů v mléce získaném AMS, rozdíly oproti CMS byly statisticky významné či vysoce významné (P=0,01, P=0,05). (cs)
- TThe aim was to determine and assess the microbiological quality of raw cow's milk produced robotic milking (AMS). On average, the total number of microorganisms 2,3.10 4 KTJ.ml-1, the number of psychrotrophic microorganisms 6,3.10 3 KTJ.ml-1, the number of coliform bacteria 2,4.10 1 KTJ.ml-1, E. coli 3,2.10 1 KTJ.ml-1 , enterococci 8,5.10 1 KTJ.ml-1, S. aureus 1,1.10 1 KTJ.ml-1. Comparison of the observed values were used in the test results obtained at two dairy farms, conventional machine milking (CMS) and certain parameters of the overall results of the evaluation of milk in the Czech Republic in monitoring. The positive is the finding of a lower total number of microorganisms and other organisms observed in the milk obtained AMS, CMS compared the differences were statistically significant or highly significant (P = 0.01, P = 0.05). (en)
|
Title
| - Mikrobiologická kvalita mléka získaného robotizovaným dojením
- Microbiological quality of milk obtained from robotized milking (en)
- Mikrobiologická kvalita mléka získaného robotizovaným dojením (cs)
|
skos:prefLabel
| - Mikrobiologická kvalita mléka získaného robotizovaným dojením
- Microbiological quality of milk obtained from robotized milking (en)
- Mikrobiologická kvalita mléka získaného robotizovaným dojením (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002754!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002754
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Microbiology; milking (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dračková, Michaela
- Janštová, Bohumíra
- Vorlová, Lenka
- Necidová, Lenka
- Cupáková, Šárka
- Dlesková, Kateřina
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |