Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Low level of pH, contents of nutrients and high moisture of breweŕs grain makes it an ideal medium for microorganisms progression. The malt sprouts used, as an absorbents during the ensilage is an important participant of moulds and short term storages also for yeasts. Aerobic stability of silage of three types is quity low. The use of silage addditves, in variety B, didnt seem to be very suitable, according to the analyse. Slight acidic conditions and low doses of used additive, high microbial contamination influenced negatively the peservative efect of organic acid, so it would be suitable to use higher concentration.
- Low level of pH, contents of nutrients and high moisture of breweŕs grain makes it an ideal medium for microorganisms progression. The malt sprouts used, as an absorbents during the ensilage is an important participant of moulds and short term storages also for yeasts. Aerobic stability of silage of three types is quity low. The use of silage addditves, in variety B, didnt seem to be very suitable, according to the analyse. Slight acidic conditions and low doses of used additive, high microbial contamination influenced negatively the peservative efect of organic acid, so it would be suitable to use higher concentration. (en)
- Čerstvé pivovarské mláto je prakticky sterilní, v průběhu dopravy a skladování však dochází k jeho sekundární kontaminaci. Slabě kyselé pH, obsah živin a vysoká vlhkost z něj činí ideální substrát pro rozvoj mikroorganismů. Možností jak prodloužit údržnost mláta je jeho silážování, díky svým vlastnostem je to ale materiál těžko silážovatelný. Také sladový květ použitý jako absorbent při silážování je významným vehikulem plísní a při krátkodobém skladování před použitím i kvasinek. U všech variant siláží byla po 56 dnech silážování zjištěna přítomnost kvasinek a plísní. Aerobní stabilita takovýchto siláží je velmi omezená. Nejlepších výsledků bylo dosaženo u varianty D, která vykazovala po mikrobiologické stránce nejlepší stabilitu. Využití silážního aditiva na bázi organických kyselin (var. B) se podle výsledků analýz nejeví při použití dané koncentrace jako příliš vhodné. Slabě kyselé pH a nízká dávka použitého aditiva, velké mikrobiální kontaminace negativně ovlivňují konzervační účinek organickýc (cs)
|
Title
| - The content of yeasts and moulds in silage of breweŕs deaff with the addition of various silage additives
- Počty kvasinek a plísní v silážích pivovarského mláta s přídavkem různých silážních aditiv (cs)
- The content of yeasts and moulds in silage of breweŕs deaff with the addition of various silage additives (en)
|
skos:prefLabel
| - The content of yeasts and moulds in silage of breweŕs deaff with the addition of various silage additives
- Počty kvasinek a plísní v silážích pivovarského mláta s přídavkem různých silážních aditiv (cs)
- The content of yeasts and moulds in silage of breweŕs deaff with the addition of various silage additives (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/08:9P002872!RIV09-MZE-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/08:9P002872
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - moulds; yeats; breweŕs grain; aditive (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Výskumný ústav živočíšnej výroby Nitra
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| - Výskumný ústav živočíšnej výroby Nitra
|
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - 13th International Symposium Forage Conservation
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Doležal, Petr
- Kalhotka, Libor
- Doležal, Jan
- Vyskočil, Ivo
- Pyrochta, Václav
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |