Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Analytical quality testing of wheat flour gained from 17 Czech food wheat varieties was conducted in years 2004 and 2014. Primary flour protein content 10.3-12.9%, corresponding to varieties sorting in quality classes A and B, was lowered about 1% in average. Within 10 years, protein quality according to Zeleny decreased, too, from 23-63 ml to 17-39 ml, and variety impact was insignificant. Correspondingly to that, amylases activity has been measured lower, values of Falling number rose twice. Changes in protein content and quality were confirmed by lactic acid SRC. (en)
- Analytická kvalita pšeničné mouky, získaná ze 17 českých odrůd potravinářské pšenice, byla hodnocena v letech 2004 a 2014. Původní obsah bílkovin v mouce 10,3-12,9 % (odpovídající zařazením odrůd do jakostních tříd A a B) se skladováním snížil průměrně o 1 %. Kvalita bílkovin podle Zelenyho se během 10 let rovněž snížila z 23-63 ml na 17-39 ml, vliv odrůdy nebyl průkazný. V souladu s tím byla stanovena nižší amylolytická aktivita, čísla poklesu se cca zdvojnásobila. Změny v obsahu a kvalitě bílkovin byly potvrzeny retenční kapacitou kyseliny mléčné.
- Analytická kvalita pšeničné mouky, získaná ze 17 českých odrůd potravinářské pšenice, byla hodnocena v letech 2004 a 2014. Původní obsah bílkovin v mouce 10,3-12,9 % (odpovídající zařazením odrůd do jakostních tříd A a B) se skladováním snížil průměrně o 1 %. Kvalita bílkovin podle Zelenyho se během 10 let rovněž snížila z 23-63 ml na 17-39 ml, vliv odrůdy nebyl průkazný. V souladu s tím byla stanovena nižší amylolytická aktivita, čísla poklesu se cca zdvojnásobila. Změny v obsahu a kvalitě bílkovin byly potvrzeny retenční kapacitou kyseliny mléčné. (cs)
|
Title
| - Quality feature changes of mill products as affected by stocking (en)
- Změny jakostních znaků mlýnských výrobků při skladování
- Změny jakostních znaků mlýnských výrobků při skladování (cs)
|
skos:prefLabel
| - Quality feature changes of mill products as affected by stocking (en)
- Změny jakostních znaků mlýnských výrobků při skladování
- Změny jakostních znaků mlýnských výrobků při skladování (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/14:43899112!RIV15-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/14:43899112
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - stocking; SCR; Falling number; protein content and quality; wheat flour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |