Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Technological quality of 20 samples of food wheat from international test CIMMYT was analysed in years 2004 and 2014. Regardless to long-term stocking, protein content 11.8-16.4% was not changed verifiably; wet gluten content reversely increased about 3.5% in average. Partial rise of Falling number values was observed (amylases activity decrease), with respect to measurement accuracy of 10% provably for 3 samples only. SDS test was carried out, and it signified gluten net weakening due to long-term stocking. SRC profiles verified determined changes, lower protein quality corresponded with lower lactic acid SRC. (en)
- Technologická kvalita 20 odrůd potravinářské pšenice z mezinárodního pokusu CIMMYT byl analyzován v rocích 2004 a 2014. Obsah bílkovin 11,8-16,4% se dlouhodobým skladováním průkazně nezměnil, naopak o průměrně 3,5% vzrostl obsah mokrého lepku. Bylo pozorováno zvýšení hodnot čísla poklesu (snížení aktivity amyláz), v rámci 10% chyby měření průkazně jen pro tři vzorky. Provedený SDS test naznačil oslabení lepkové struktury dlouhodobým skladováním. Profily retenčních kapacit potvrdily stanovené kvalitativní změny, nižší kvalitě bílkovin odpovídá nižší retenční kapacita kyseliny mléčné.
- Technologická kvalita 20 odrůd potravinářské pšenice z mezinárodního pokusu CIMMYT byl analyzován v rocích 2004 a 2014. Obsah bílkovin 11,8-16,4% se dlouhodobým skladováním průkazně nezměnil, naopak o průměrně 3,5% vzrostl obsah mokrého lepku. Bylo pozorováno zvýšení hodnot čísla poklesu (snížení aktivity amyláz), v rámci 10% chyby měření průkazně jen pro tři vzorky. Provedený SDS test naznačil oslabení lepkové struktury dlouhodobým skladováním. Profily retenčních kapacit potvrdily stanovené kvalitativní změny, nižší kvalitě bílkovin odpovídá nižší retenční kapacita kyseliny mléčné. (cs)
|
Title
| - Dlouhodobé skladování potravinářské pšenice
- Dlouhodobé skladování potravinářské pšenice (cs)
- Long-term stocking of food wheat (en)
|
skos:prefLabel
| - Dlouhodobé skladování potravinářské pšenice
- Dlouhodobé skladování potravinářské pšenice (cs)
- Long-term stocking of food wheat (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/14:43899110!RIV15-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/14:43899110
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - stocking; SCR; Falling number; protein content and quality; food wheat (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |