Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo zhodnocení vlivu podmínek výroby na nutriční a senzorickou hodnotu výrobků a vytipování kritických bodů a parametrů pro zamezení její ztráty. Vzhledem k velké variabilitě ve složení surovin a v time-temperature režimu výroby dětských výživ byl opakovaně proveden odběr a rozbor fázových vzorků přímo z výroby. Byly sledovány tato parametry: změny barvy, nárůst koncentrace hydroxymethylfurfuralu a furfuralu, pokles antioxidantů a celkové antioxidační aktivity.
- Cílem práce bylo zhodnocení vlivu podmínek výroby na nutriční a senzorickou hodnotu výrobků a vytipování kritických bodů a parametrů pro zamezení její ztráty. Vzhledem k velké variabilitě ve složení surovin a v time-temperature režimu výroby dětských výživ byl opakovaně proveden odběr a rozbor fázových vzorků přímo z výroby. Byly sledovány tato parametry: změny barvy, nárůst koncentrace hydroxymethylfurfuralu a furfuralu, pokles antioxidantů a celkové antioxidační aktivity. (cs)
- As the foodstuffs intended for particular nutritional uses, fruit baby foods for infants and young children conforms to a set of strict guidelines e.g. maximum levels for pesticide residues, microbiological contamination, addition of additives, labelling etc. However, being an important supplement to children diet and/or for their progressive adaptation to ordinary food, the nutritional quality of commercial fruit baby food in very important. Nutritive value of baby food deeply depends on the composition, what raw materials are used and what are the proportions of fruit content. The other important factors affecting the nutritive value are conditions of processing and storage. (en)
|
Title
| - Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek.
- Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek. (cs)
- The influence of technology of fruit baby food on the changes of nutritionally and sensorialy important components (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek.
- Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek. (cs)
- The influence of technology of fruit baby food on the changes of nutritionally and sensorialy important components (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024283!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(2B06118), Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024283
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fruit baby food; quality; nutrition; antioxidants; technology (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Ševčík, Rudolf
- Rajchl, Aleš
- Čížková, Helena
- Votavová, Lenka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |