About: The occurence of Lactobacillus genus and biogenic amines in mayonnaise and tartar sauce prepared in laboratory     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Přítomnost bakterií rodu Lactobacillus byla sledována v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce při 15 oC. Bylo zjištěno, že laktobacily rostou a přežívají v testovaných omáčkách a podílejí se na jejich kažení. Vyšší počty byly zjištěny v tatarských omáčkách ve srovnání s majonézami. Dále byla sledována přítomnost biogenních aminů ve zkažených majonézách a omáčkách. Bylo zjištěno, že koncentrace histaminu a tyraminu byla velmi nízká a není nebezpečná pro konzumenty.
  • Přítomnost bakterií rodu Lactobacillus byla sledována v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce při 15 oC. Bylo zjištěno, že laktobacily rostou a přežívají v testovaných omáčkách a podílejí se na jejich kažení. Vyšší počty byly zjištěny v tatarských omáčkách ve srovnání s majonézami. Dále byla sledována přítomnost biogenních aminů ve zkažených majonézách a omáčkách. Bylo zjištěno, že koncentrace histaminu a tyraminu byla velmi nízká a není nebezpečná pro konzumenty. (cs)
  • Occurrence of genus Lactobacillus was determined in laboratory prepared mayonnaise and tartar sauce stored at 15°C. It was experienced that lactobacilli were able to grow and survive in tested sauces and they contributed to spoilage of these products. Higher count of lactobacilli was observed in tartar sauce compared to mayonnaise. The volume of histamine and tyramine was investigated in prepared and spoiled mayonnaise and tartar sauce: It was observed that the volume of histamine and tyramine was very low and it was not hazardous for the consumers. (en)
Title
  • The occurence of Lactobacillus genus and biogenic amines in mayonnaise and tartar sauce prepared in laboratory (en)
  • Výskyt rodu Lactobacillus a biogenních aminů v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce
  • Výskyt rodu Lactobacillus a biogenních aminů v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce (cs)
skos:prefLabel
  • The occurence of Lactobacillus genus and biogenic amines in mayonnaise and tartar sauce prepared in laboratory (en)
  • Výskyt rodu Lactobacillus a biogenních aminů v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce
  • Výskyt rodu Lactobacillus a biogenních aminů v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22320/13:43895303!RIV14-MSM-22320___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137308)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 115702
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22320/13:43895303
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • tartar sauce; mayonnaise; bigenic amines; Lactobacillus (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [071418ECB097]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 107
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Míková, Kamila
  • Chumchalová, Jana
  • Greif, Gabriel
  • Greifová, Mária
  • Svátková-Fialová, Jana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22320
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software