Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The oil content as the most important sign is genetically conditional feature and successin factors her influences is : variety ( 1-4%), year and area of cultivation (1-3%), after harvest treatment )0,5-1%), compaction of the soil (0,5- 1%), complex of agrotechnical influence. Besides variety exhibits considerable on the oil content year with the lowest value in 1999/00 and the highest 2003/04. Cold localities- Petrovice, Měřín, Kelč, definite prove, namely in year 2003/04 significantly increase of the oil content in compare with the warm localities – Dub, Humburky, Hrotovice. Between these localities stand Vstiš, Chrášťany, which their climatic conditions also line up the value of oil content between the both extreme value. The intensive technology is as one of obstacle crop technologies. Intensive technology stimulate rapeseed to maximum yield leading for decreasing of oil content. In this case the most significant is first of all application rates of nitrogen in the spring with the application of (en)
- Olejnatost jako nejvýznamnější kvalitativní znak je geneticky podmíněnou vlastností a posloupnost faktorů ji ovlivňující je: odrůda (1 – 4%), ročník a pěstitelské oblasti (1 –3%), posklizňové ošetření (0,5 – 1%), Utužení půdy (0,5 – 1%) komplex agrotechnických vlivů. Vedle odrůdy na olejnatosti se výrazně projeví ročník s nejnižší v r.1999/00 a nejvyšší 2003/04. Chladné lokality- v průběhu tří let jasně prokazují, významný nárůst olejnatosti ve srovnání s teplými lokalitami – Dub, Humburky, Hrotovice. Mezi těmito stojí lokality Vstiš, Chrášťany které svými klimatickými podmínkami též staví hodnoty olejnatosti mezi obě krajní hodnoty. Intenzifikační technologie se jeví jako jeden z úskalí pěstebních technologií. Intenzivní technologie vybudí řepku k maximálnímu výnosu, vedoucí ke snížení olejnatosti. V tomto nejvýznamnější roli má především přihnojování před, či na počátku kvetení, které v důsledku podpory biosyntézy bílkovin snižuje olejnatost. Reakce kvality na intenzitu pěstování je zřetelná v abno
- Olejnatost jako nejvýznamnější kvalitativní znak je geneticky podmíněnou vlastností a posloupnost faktorů ji ovlivňující je: odrůda (1 – 4%), ročník a pěstitelské oblasti (1 –3%), posklizňové ošetření (0,5 – 1%), Utužení půdy (0,5 – 1%) komplex agrotechnických vlivů. Vedle odrůdy na olejnatosti se výrazně projeví ročník s nejnižší v r.1999/00 a nejvyšší 2003/04. Chladné lokality- v průběhu tří let jasně prokazují, významný nárůst olejnatosti ve srovnání s teplými lokalitami – Dub, Humburky, Hrotovice. Mezi těmito stojí lokality Vstiš, Chrášťany které svými klimatickými podmínkami též staví hodnoty olejnatosti mezi obě krajní hodnoty. Intenzifikační technologie se jeví jako jeden z úskalí pěstebních technologií. Intenzivní technologie vybudí řepku k maximálnímu výnosu, vedoucí ke snížení olejnatosti. V tomto nejvýznamnější roli má především přihnojování před, či na počátku kvetení, které v důsledku podpory biosyntézy bílkovin snižuje olejnatost. Reakce kvality na intenzitu pěstování je zřetelná v abno (cs)
|
Title
| - Kvalita-Řepka-Zemědělství
- Kvalita-Řepka-Zemědělství (cs)
- Quality-Rapeseed - Agriculture (en)
|
skos:prefLabel
| - Kvalita-Řepka-Zemědělství
- Kvalita-Řepka-Zemědělství (cs)
- Quality-Rapeseed - Agriculture (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/06:15437!RIV07-MSM-41210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/06:15437
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - winter rapeseed, oil content, variety, year, locality, growing intensity, experimental, economical (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - ČZU Praha, Hrotovice (o. Třebíč)
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| - Česká zemědělská společnost na ČZU v Praze a k
|
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Agricultura- scientia prosperitas - Řepka ,mák, hořčice -
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze. Agronomická fakulta. Katedra rostlinné výroby; Česká zemědělská společnost
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |