Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl zkoumán vliv anestetika (hřebíčkový olej) při koncentracích 0,033 ml.l-1, 0,067 ml.l-1 a 0,1 ml.l-1na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byl použit protokol s nestrukturovanou grafickou stupnicí. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení vůně nebyl prokázán statisticky průkazný vliv použitého anestetika (při hladině významnosti p <0,05). U kontrolní skupiny byla zjištěna hodnota 82,6 mm, u pokusné skupiny s koncentrací anestetika 0,033 ml.l-1 byla změřena hodnota 67,3 mm, u skupiny s koncentraci 0,067 ml.l-1 byla změřena hodnota 107,3 mm a u skupiny s koncentrací anestetika 0,1 ml.l-1 byla zjištěna hodnota 112mm. Chuť masa byla nejlépe vyhodnocena u kontrolní skupiny ryb, které nebyly vystaveny působení hřebíčkového oleje. Zvyšováním koncentrace anestetika bylo dosaženo menších rozdílů v hodnocení chuti masa, ale významnost rozd
- Byl zkoumán vliv anestetika (hřebíčkový olej) při koncentracích 0,033 ml.l-1, 0,067 ml.l-1 a 0,1 ml.l-1na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byl použit protokol s nestrukturovanou grafickou stupnicí. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení vůně nebyl prokázán statisticky průkazný vliv použitého anestetika (při hladině významnosti p <0,05). U kontrolní skupiny byla zjištěna hodnota 82,6 mm, u pokusné skupiny s koncentrací anestetika 0,033 ml.l-1 byla změřena hodnota 67,3 mm, u skupiny s koncentraci 0,067 ml.l-1 byla změřena hodnota 107,3 mm a u skupiny s koncentrací anestetika 0,1 ml.l-1 byla zjištěna hodnota 112mm. Chuť masa byla nejlépe vyhodnocena u kontrolní skupiny ryb, které nebyly vystaveny působení hřebíčkového oleje. Zvyšováním koncentrace anestetika bylo dosaženo menších rozdílů v hodnocení chuti masa, ale významnost rozd (cs)
- The influences of different concentrations (0,033 ml/l-1, 0,067 ml/l-1, 0.1 ml/l-1) of an anaesthetic (clove oil) on organoleptic characteristics of fish meat from Nile tilapia (Oreochromis niloticus) were observed. We evaluated these characteristics smell, taste, smack, and consistence to the protocol. The Classification passed 3 times over during one day. On the evaluation alone participated ten examiners. At p < 0,05 the influence of the anaesthetic on smell wasn't statistically conclusive. The values of the control group (82,6 mm) were larger than that in the group with the concentration 0,033 ml.l-1 (67,3 mm), but there were lover than in the groups with the concentrations 0,067 ml.l-1 (107,3 mm) and 0,1 ml.l-1 (112mm). The best evaluation of taste obtained the control group (74 mm) By increasing the concentration of the anaesthetic in water, the values of the sensorial analysis slightly increased, but without any statistical demonstrativeness at p < 0,05. Differences between groups (en)
|
Title
| - Anaesthetic (clove oil) influence on organoleptic charakteristics of nile tilapie (Oreochromis niloticus) flesh (en)
- Vliv anestetika (hřebíčkového oleje) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus)
- Vliv anestetika (hřebíčkového oleje) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus) (cs)
|
skos:prefLabel
| - Anaesthetic (clove oil) influence on organoleptic charakteristics of nile tilapie (Oreochromis niloticus) flesh (en)
- Vliv anestetika (hřebíčkového oleje) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus)
- Vliv anestetika (hřebíčkového oleje) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus) (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12610/04:00005834!RIV/2005/MSM/126105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12610/04:00005834
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - clove oil;tilapie nilotic;smell;taste;smack;cosistence (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí. [Díl] 1
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vácha, František
- Kouřil, Jan
- Vejsada, P.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |