Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl zkoumán vliv anestetika (2-phenoxyethanol) při různých koncentracích (0,4 ml.l-1, 0,6 ml.l-1 a 1 ml.l-1) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byl použit protokol s nestrukturovanou grafickou stupnicí. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení vůně nebyl prokázán statisticky průkazný vliv použitého anestetika (při hladině významnosti p < 0,05). Z našich výsledků vyplývá, že použité anestetikum nemělo průkazný vliv na změnu organoleptických vlastností masa tilapie nilské
- Byl zkoumán vliv anestetika (2-phenoxyethanol) při různých koncentracích (0,4 ml.l-1, 0,6 ml.l-1 a 1 ml.l-1) na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus). Panel hodnotitelů posuzoval vůni, chuť, pachuť a konzistenci. K vyjádření intenzity vjemu byl použit protokol s nestrukturovanou grafickou stupnicí. Na hodnocení se podílelo deset hodnotitelů a bylo 3 krát opakováno. Při hodnocení vůně nebyl prokázán statisticky průkazný vliv použitého anestetika (při hladině významnosti p < 0,05). Z našich výsledků vyplývá, že použité anestetikum nemělo průkazný vliv na změnu organoleptických vlastností masa tilapie nilské (cs)
- The influences of different concentrations (0,4 ml.l-1, 0,6 ml.l-1, 1 ml.l-1) of an anaesthetic (2- phenoxyethanol) on organoleptic characteristics of fish meat from Nile tilapia (Oreochromis niloticus) were observed. A panel of evaluators judged odour, taste, flavour and consistence. A protocol with an unstructured graphic scale was used for perception formulation. On the classification there were ten critics participated and it was three-times repeated. The influence of used anaesthetic on odour wasn't statistically conclusive (significance level p < 0,05). Conclusions from the evaluation of consistence are similar, like it was in the previous sensorial characteristics. It results from our results, that the used anaesthetic didn't had a significant influence on changes of organoleptic characteristics of flesh from Nile tilapia. (en)
|
Title
| - Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus)
- Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus) (cs)
- Anaesthetic 2-phenoxyethanol influence on organoleptic characteristics of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus) flesh (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus)
- Vliv anestetika 2-phenoxyethanol na organoleptické vlastnosti masa tilapie nilské (Oreochromis niloticus) (cs)
- Anaesthetic 2-phenoxyethanol influence on organoleptic characteristics of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus) flesh (en)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12610/04:00005831!RIV/2005/MSM/126105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12610/04:00005831
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - anaesthetic;Nile tilapia;odour;taste;flavour;consistence;sensory analyses (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - VII. Česká ichtyologická konference
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vácha, František
- Kouřil, Jan
- Hamáčková, Jitka
- Vejsada, P.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |