About: The comparison of carcass value and meat quality in barrows and gilts     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The experiment was based on 75 carcasses (25 barrows resp 50 gilts) of Czech Meat Pigs. Observed values of slaughter weight were found 113 kg (109.24 kg resp 115.69 kg), back fat thickness 19.15 mm (16.43 mm resp 20.54 mm), main meaty parts 23.80 kg (22.95 kg resp 24.23 kg), percentage of main meaty parts 54.70 % (56.12 % resp 53.99 %), percentage of ham 22.51 % (23.04 % resp 22.24 %), eye-muscle area 4 743 mm2 (4 561 mm2 resp 4 834 mm2), lean meat content by two-point method 59.30 % (61.20 % resp 58.35 %), pH1- 6.06, pH2 - 5.43, meat colour - 27.37 % remission (Specol), meat juice dripping - 4.76 %. (en)
  • Vybraná skupina 75 jedinců (25 kanečků a 50 prasniček) plemene české výrazně masné byla poražena v průměrné hmotnosti 113 kg (109,24 kg a 115,69 kg). Mezi pohlavím byly ve sledovaných ukazatelích jatečné hodnoty prokázány statisticky průkazné rozdíly, kromě plochy MLLT. Výška hřbetního tuku byla zjištěna 19,15 mm (16,43 mm a 20,54 mm), hmotnost HMČ 23,80 kg (22,95 kg a 24,23 kg), podíl HMČ 54,70 % (56,12 % a 53,99 %), podíl kýty 22,51 % (23,04 % a 22,24 %), plocha MLLT 4 743 mm2 (4 561 mm2 a 4 834 mm2).Podíl libového masa zjištěný dvoubodovou metodou 59,30 % (61,20 % a 58,35 %) dosáhl horní hranice chovného cíle do roku 2010 (58 až 60 %). V ukazatelích kvality masa se skupiny prasniček a kanečků naměřenými hodnotami statisticky průkazně nelišily. Bylyzaznamenány následující hodnoty pH1- 6,06, pH2 - 5,43, barva masa 27,37 % remise (Specol), ztráta vody odkapáním 4,76 %. Vysoký podíl jedinců inklinujícím k vadě masa PSE 26,93 % (stanoveno na základě 2 kritérií) byl způsoben nevhodným předporážkovým za
  • Vybraná skupina 75 jedinců (25 kanečků a 50 prasniček) plemene české výrazně masné byla poražena v průměrné hmotnosti 113 kg (109,24 kg a 115,69 kg). Mezi pohlavím byly ve sledovaných ukazatelích jatečné hodnoty prokázány statisticky průkazné rozdíly, kromě plochy MLLT. Výška hřbetního tuku byla zjištěna 19,15 mm (16,43 mm a 20,54 mm), hmotnost HMČ 23,80 kg (22,95 kg a 24,23 kg), podíl HMČ 54,70 % (56,12 % a 53,99 %), podíl kýty 22,51 % (23,04 % a 22,24 %), plocha MLLT 4 743 mm2 (4 561 mm2 a 4 834 mm2).Podíl libového masa zjištěný dvoubodovou metodou 59,30 % (61,20 % a 58,35 %) dosáhl horní hranice chovného cíle do roku 2010 (58 až 60 %). V ukazatelích kvality masa se skupiny prasniček a kanečků naměřenými hodnotami statisticky průkazně nelišily. Bylyzaznamenány následující hodnoty pH1- 6,06, pH2 - 5,43, barva masa 27,37 % remise (Specol), ztráta vody odkapáním 4,76 %. Vysoký podíl jedinců inklinujícím k vadě masa PSE 26,93 % (stanoveno na základě 2 kritérií) byl způsoben nevhodným předporážkovým za (cs)
Title
  • The comparison of carcass value and meat quality in barrows and gilts (en)
  • Porovnání jatečné hodnoty a kvality masa u kanečků a prasniček
  • Porovnání jatečné hodnoty a kvality masa u kanečků a prasniček (cs)
skos:prefLabel
  • The comparison of carcass value and meat quality in barrows and gilts (en)
  • Porovnání jatečné hodnoty a kvality masa u kanečků a prasniček
  • Porovnání jatečné hodnoty a kvality masa u kanečků a prasniček (cs)
skos:notation
  • RIV/60076658:12220/04:00005941!RIV06-MZE-12220___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 21
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1231)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 580329
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60076658:12220/04:00005941
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; sex; carcass value; meat quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1DFF10A37826]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník z %2231. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kernerová, Naděžda
  • Matoušek, Václav
  • Jirotková, Dana
  • Vejčík, Antonín
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-753-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 12220
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software