Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V práci jsou uvedeny předběžné výsledky výskytu biogenních aminů během skladování jiker kapra obecného (Cyprinus caprio). Byl sledován výskyt histaminu, putrescinu, kadaverinu, tyraminu, tryptaminu, spermidinu, sperminu. Stanovení bylo provedeno v kapřích čerstvých a uzených jikrách skladovaných ve dvou teplotních pásmech 3 °C a 15 °C. Výsledky laboratorních rozborů naznačují, že uskladnění kapřích čerstvých jiker v teplotním pásmu 3 °C je zdravotně bezpečné po dobu 5 dnů, a v teplotním pásmu 15 °C je udržitelná doba skladování 4 dny. Výsledky práce také potvrzují vliv procesu uzení na omezení výskytu všech sledovaných biogenních aminů. Sledované biogenní aminy se v uvedených teplotních pásmech v uzených kapřích jikrách vyskytují v nízkých hodnotách po celou dobu sledování.
- V práci jsou uvedeny předběžné výsledky výskytu biogenních aminů během skladování jiker kapra obecného (Cyprinus caprio). Byl sledován výskyt histaminu, putrescinu, kadaverinu, tyraminu, tryptaminu, spermidinu, sperminu. Stanovení bylo provedeno v kapřích čerstvých a uzených jikrách skladovaných ve dvou teplotních pásmech 3 °C a 15 °C. Výsledky laboratorních rozborů naznačují, že uskladnění kapřích čerstvých jiker v teplotním pásmu 3 °C je zdravotně bezpečné po dobu 5 dnů, a v teplotním pásmu 15 °C je udržitelná doba skladování 4 dny. Výsledky práce také potvrzují vliv procesu uzení na omezení výskytu všech sledovaných biogenních aminů. Sledované biogenní aminy se v uvedených teplotních pásmech v uzených kapřích jikrách vyskytují v nízkých hodnotách po celou dobu sledování. (cs)
- The work presents preliminary results which evaluate the content of biogenic amines in common carp roe during its storage. The analyses were performed for histamine, putrescine, kadaverine, tyramine, tryptamine, spermine and spermidine. The determination was accomplished in fresh and smoked carp roe in two temperature zones which ranged 3°C and 15°C. The results of laboratory analyses signify that the safe storage of the roe in temperature 3°C is for five days and in the 15°C, the safe storage is four days. This analysis also confirms that there is a positive influence of smoking to reduce the content of all observed amines. The level of biogenic amines in smoked product is in low values during whole time of determination. (en)
|
Title
| - Biogenic amines as decomposition indicator in carp roe (en)
- Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřích jiker
- Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřích jiker (cs)
|
skos:prefLabel
| - Biogenic amines as decomposition indicator in carp roe (en)
- Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřích jiker
- Biogenní aminy jako indikátory rozkladu kapřích jiker (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/04:00005455!RIV/2005/MSM/122205/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/04:00005455
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Biogenic amines;roe;carp,smoked (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí. [Díl] 1
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Křížek, Martin
- Vácha, František
- Novik, Ihar
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |