Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Odborná práce vysvětluje vztahy mezi mléčnou produkcí a plodností laktace dojnic. Dlouhodobý vzrůst mléčné močoviny o 10 mg/100ml nad fyziologický obor může prodloužit servis periodu o dest dní a zkrátit délku produkčního života o 0,5 laktace. To odpovídá finanční ztrátě o 500 a 750 = 1250 Kč/kráva/rok. Hypoklacémie a mléčná horečka jsou zmíněny jako hlavní důvody pro následující výskyt posunutí slezu, ketózy, reprodukční komplikace a také mastitid. Ketóza rovněž ovlivňuje úroveň reprodukce. Pozitivní korelace mezi acetonem a servis periodou je vyjádřena skutečností, že krávy s obsahem acetonu 20 mg/l v první třetině laktace mají prodloženou servis periodu o 19 dní. Podobně ke koncentraci acetonu (A) také mléčný poměr tuk/protein je dobrým indikátorem energetického metabolismu krav. Během dlouhého období hladiny mléčné močoviny (M) dojnic 25 a 35 mg/100ml byl jejich produkční věk zkrácen o 0,48 a 0,65 laktace (P 0,01).
- Odborná práce vysvětluje vztahy mezi mléčnou produkcí a plodností laktace dojnic. Dlouhodobý vzrůst mléčné močoviny o 10 mg/100ml nad fyziologický obor může prodloužit servis periodu o dest dní a zkrátit délku produkčního života o 0,5 laktace. To odpovídá finanční ztrátě o 500 a 750 = 1250 Kč/kráva/rok. Hypoklacémie a mléčná horečka jsou zmíněny jako hlavní důvody pro následující výskyt posunutí slezu, ketózy, reprodukční komplikace a také mastitid. Ketóza rovněž ovlivňuje úroveň reprodukce. Pozitivní korelace mezi acetonem a servis periodou je vyjádřena skutečností, že krávy s obsahem acetonu 20 mg/l v první třetině laktace mají prodloženou servis periodu o 19 dní. Podobně ke koncentraci acetonu (A) také mléčný poměr tuk/protein je dobrým indikátorem energetického metabolismu krav. Během dlouhého období hladiny mléčné močoviny (M) dojnic 25 a 35 mg/100ml byl jejich produkční věk zkrácen o 0,48 a 0,65 laktace (P 0,01). (cs)
- The professional paper explains of relationships between milk production and fertility. The long period increase of milk urea by 10 mg/100ml over physiological range could prolonge the service period by ten days and cut down the production life by 0.5 lactation. It is equal to the losses by 500 and 750 = 1250 CCr/cow/year. Hypocalcemia and peripartal paresis (milk fever) are mentioned as main reasons for following occurrence of abomasum displacement, ketosis, reproduction complications and mastitis as well. Ketosis influences reproduction performance. The positive correlation between milk acetone and service period is expressed by fact that cows with acetone content 20 mg/l in first third of lactation have prolonged service period by 19 days. Similarly to the milk acetone (A) the milk fat/protein ratio is also good indicator of cow energy metabolism. During long period milk urea (M) level of dairy cows 25 and 35 mg/100ml their production life was cut down by the 0.48 and 0.65 lactation (P 0. (en)
|
Title
| - Hanuš, O.- Hegedüšová, Z.- Bjelka, M.- Louda, F.- Machálek, A.: Reprodukce dojených krav, její problémy v současných podmínkách a faktory, které ji ovlivňují ve vztahu k produkci mléka. The reproduction of milked cows, its problems in current conditions
- Hanuš, O.- Hegedüšová, Z.- Bjelka, M.- Louda, F.- Machálek, A.: Reprodukce dojených krav, její problémy v současných podmínkách a faktory, které ji ovlivňují ve vztahu k produkci mléka. The reproduction of milked cows, its problems in current conditions (cs)
- The reproduction of milked cows, its problems in current conditions and factors, which influence the reproduction in relationship to milk production (en)
|
skos:prefLabel
| - Hanuš, O.- Hegedüšová, Z.- Bjelka, M.- Louda, F.- Machálek, A.: Reprodukce dojených krav, její problémy v současných podmínkách a faktory, které ji ovlivňují ve vztahu k produkci mléka. The reproduction of milked cows, its problems in current conditions
- Hanuš, O.- Hegedüšová, Z.- Bjelka, M.- Louda, F.- Machálek, A.: Reprodukce dojených krav, její problémy v současných podmínkách a faktory, které ji ovlivňují ve vztahu k produkci mléka. The reproduction of milked cows, its problems in current conditions (cs)
- The reproduction of milked cows, its problems in current conditions and factors, which influence the reproduction in relationship to milk production (en)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/06:E0004312!RIV07-MZE-49608851
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/06:E0004312
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - dairy cow, lactation, milk yield, welfare, fertility, reproduction performance, service period, longevity, health state, milk acetone, milk urea, milk fat/protein ratio, milk recording (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Vliv výrobních faktorů a welfare na zdraví a plodnost dojnic a kvalitu a bezpečnost mléka jako potravinové suroviny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Otto
- Louda, František
- Hegedüšová, Zdeňka
- Bjelka, Marek
- MACHÁLEK, Antonín
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |