Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Malting quality index was adopted in 1995 and made more precise in 1999. When forming this systém, eight basic technological parametrs were agreed for evaluation, i.e. protein kontent in barley (Pb), extract of malt (E), relative extract at 45 °C (VZ45), Kolbach index (K), apparent final attenation (AFA), diastatic power (DP), friability (F) and beta-glucan in wort (BGw). Weights and limit values corresponding to point „9“ (best – optimum) and „1“ (worst – unacceptable) were determined to the chosen technological parametres based on mutual agreement on their importace for the manufacturing industry. The Commitee for teh Quality Evaluation of malting barley variety at RIBM, PLC slightly modified the system of the evaluation. (en)
- Ukazatel sladovnické jakosti byl přijat v roce 1995 a zpřesněn v roce 1999. Při tvorbě tohoto systému bylo dohodnuto, že bude hodnoceno 8 základních technologických znaků a to obsah bílkovin v ječmeni (NLb), extrakt sladu (E), relativní extrakt při 45 °C (RE45), Kolbachovo číslo (K), dosažitelný stupeň prokvašení (DSP), diastatická mohutnost (DM), friabilita (F) a obsah beta-glukanů ve sladině (BGw). Vybraným technologickým znakům byly na základě společné dohody o jejich významu pro zpracovatelský průmysl stanoveny váhy a krajní hodnoty, odpovídající bodovému ohodnocení „9“ (nejlepší – optimální) a „1“ (nejhorší – nepřijatelná). Systémhodnocení byl mírně upraven na zasedání „Komise pro hodnocení kvality odrůd sladovnického ječmene při VÚPS, a.s.
- Ukazatel sladovnické jakosti byl přijat v roce 1995 a zpřesněn v roce 1999. Při tvorbě tohoto systému bylo dohodnuto, že bude hodnoceno 8 základních technologických znaků a to obsah bílkovin v ječmeni (NLb), extrakt sladu (E), relativní extrakt při 45 °C (RE45), Kolbachovo číslo (K), dosažitelný stupeň prokvašení (DSP), diastatická mohutnost (DM), friabilita (F) a obsah beta-glukanů ve sladině (BGw). Vybraným technologickým znakům byly na základě společné dohody o jejich významu pro zpracovatelský průmysl stanoveny váhy a krajní hodnoty, odpovídající bodovému ohodnocení „9“ (nejlepší – optimální) a „1“ (nejhorší – nepřijatelná). Systémhodnocení byl mírně upraven na zasedání „Komise pro hodnocení kvality odrůd sladovnického ječmene při VÚPS, a.s. (cs)
|
Title
| - Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene
- Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene (cs)
- A trend of requirements for breeding high-quality cultivars of spring malting barley (en)
|
skos:prefLabel
| - Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene
- Vývoj požadavků při šlechtění kvalitních odrůd jarního sladovnického ječmene (cs)
- A trend of requirements for breeding high-quality cultivars of spring malting barley (en)
|
skos:notation
| - RIV/25328859:_____/06:#0000297!RIV08-MSM-25328859
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/25328859:_____/06:#0000297
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - breeding; high-quality cultivars; spring malting barley (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Nesvadba, Zdeněk
- Špunar, Jaroslav
- Špunarová, Marie
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |